≫ 

Ekran od 120Hz, kamera sa 200X zumom, 4 zvučnika, brzi punjač od 130W - i sve to u jednom telefonu!

Informacije, koje navodno potiču od jednog od testera novih Huawei uređaja, upućuju da će karakteristike predstojeće P50 serije telefona biti zasta impresivne

  • 2
Huawei P50 render

Huawei P50 (render) / Printscreen: Twitter/@letsgodigitalNL

Sankcije odlazeće američke administacije već skoro pune dve godine opterećuju i onemogućavaju saradnju Huaweija sa američkim tehnološkim kompanijama. Da dodatno "zabiberi" situaciju, Tramp se potrudio pre neki dan kada je snakcije proširio i na Xiaomi.

Naravno da Huawei u protekle dve godine nije sedeo skrštenih ruku, pa je tako značajno unapredio svoj EMUI korisnički interfejs i razvio svoj oprativni sistem HarmonyOS čija se funkcionalna 2.0 verzija uskoro očekuje.

I pored nesumnjivih poteškoća, i uz nedostatak najpopularnijih Google servisa i aplikacija, novi modeli telefona su se pojavljvali na tržištu u svim segmentima. A prema poslednjim nepotvrđenim informacijama koje dolaze iz Kine, uskoro se može očekivati predstavljanje nove P50 serije, koja bi, na osnovu tih glasina, mogla da predstavlja najbolji dokaz dokle je Huawei stigao u razvoju svojih premijum uređaja pod otežanim okolnostima.

Huawei P50 render

Huawei P50 (render) / Printscreen: Twitter/@letsgodigitalNL

Informacije, koje navodno potiču od jednog od testera Huaweijevih uređaja, upućuju da će karakteristike modela Huaweijeve P50 serije biti zasta impresivne.

Informacije, koje prenosi sajt Gizchina, sugerišu da će osnovni Huawei P50 imati ekran sa frekvencijom osvežavanja od 90Hz, dok će ona kod modela Huawei P50 Pro iznositi 120Hz. Izvor tvrdi da ekrani neće biti slabiji od displeja Xiaomijevog modela Mi 11, koji se do sada pokazao kao odličan.

Posebno je zanimljivo to što se planira da nove uređaje pokreću HiSilicon Kirin 9000 i Kirin 9000e procesori, iako je prethodno bilo glasina da će kineska kompanija odustati od proizvodnje sopstvenih čipova zbog nedostatka Arm arhitekture, odnosno prestanka saradnje sa tom britanskom firmom.

Huawei P50, render

Huawei P50 (render) / Printscreen: Twitter/@letsgodigitalNL

Huawei će, očigledno, i kod ovog modela nastaviti saradnju sa čuvenom nemačkom kompanijom Leica, koja i ovoga puta obezbeđuje optiku kamera, koja bi P50 seriji trebalo da obezbedi mogućnost zumiranja od čak 200X.

Baterije uređaja će puniti brzi punjač od 66W i bežični od 50W, dok se još uvek razmišlja o mogućem uvođenju brzog punjača od 135W. Još jedna interesantna stvar je i ugradnja 4 surround zvučnika u nove pametne telefone.

Huawei P50, render

Huawei P50 (render) / Printscreen: Twitter/@letsgodigitalNL

Iako se dosta govorilo i pisalo o novom oprativnom sistemu, Huawei P50 serija će najverovatnije korstiti EMUI 11 softver, a ne HarmonyOS 2.0.

Ovde se, međutim, ostavlja otvorena i mogućnost da dođe od određenih promena kada se, nakon uspostavljanja nove američke administracije, bude znao budući stav Bele kuće prema sankcijama uvedenim kineskim kompanijama, kojima su svakao u određenom procentu oštećeni i američki proizvođači koji sa njima sarađuju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 💯jko vić™

    20. januar 2021 | 18:26

    Još kad bi znao da pravi sarmu i pihtije odmah bi ga kupio. Sa jedne strane svi se nešto zgražavaju od 5G mreže a ovamo prave se telefoni koji zrače više od nuklearke.

  • Majkl Džondar

    20. januar 2021 | 21:02

    Verovatno će imati opciju da se prebaci na Harmony OS.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA