4 prosta načina na koje možete da produžite trajanje baterije na vašem telefonu

Stručnjaci iz kompanije Motorola otkrivaju četiri načina na koje možete da značajno poboljšate trajanje baterije na telefonu

  • 1
Motorola

Foto: Motorola

Korisnici smartfona sve više i više počinju da istražuju brojne načine na koje mogu da povećaju vreme trajanja baterije na njihovim uređajima, a sudeći po stručnjacima iz kompanje Motorola, postoje 4 ključne tehnike koje im u tome mogu pomoći.

Podešavanje nivoa pozadinskog osvetljenja ekrana, redovno apdejtovanje operativnog sistema, promena određenih podešavanja i odabir telefona sa velikom baterijom su ključni načini na koje korisnici telefona mogu da izvuku maksimalno trajanje baterije.

Kako smartfon tehnologija napreduje i omogućava nam da imamo veće ekrane, višu rezoluciju i značajno unapređene kamere, dužina trajanja baterije i dalje ostaje jedna od najvećih briga za većinu.

Odabir telefona na osnovu kapaciteta baterije je pametan izbor, ali postoje i određene promene koje možete da napravite kako bi vam baterija na postojećem smartfonu trajala duže.

Promenite podešavanja pozadinskog osvetljenja ekrana

 

Pravilnim podešavanjem pozadinskog osvetljenja ekrana možete značajno da produžite dužinu trajanja baterije, ali bi najbolje bilo da odaberete telefon koji poseduje automatsko podešavanje jačine svetla displeja.

Prilagođavanje osvetljenja ekrana na osnovu ambijentalnog svetla oko vas može da ima veliki uticaj na bateriju. Pritom, skraćivanje vremena koje je potrebno da se ekran ugasi kada ne koristite telefon takođe poboljšava dužinu trajanja baterije i može da spreči aktiviranje aplikacija slučajnim dodirom.

Neka vam telefon bude „čist“ i apdejtovan

 

Redovno apdejtovanje uređaja koji koristite je veoma važno jer vam dozvoljava da uživate u najnovijim funkcijama, produženom trajanju baterije, poboljšanim performansama i bezbednosnim unapređenjima.

Korisnici smartfona bi redovno trebalo da proveravaju i aplikacije koje su instalirali na telefon jer mnoge troše internet i resurse telefona u pozadini i mogu dodatno da iscrpe bateriju.

Svi koji su zabrinuti za dužinu trajanja baterije trebalo bi da preuzimaju samo aplikacije koje će sigurno koristiti. Veliki broj aplikacija troši internet kada ih ne koristite, a samim tim i dragoceni kapacitet baterije.

Od velike pomoći mogu da budu i telefoni koji ne dolaze sa nezgrapnim softverskim skinovima i duplim aplikacijama jer ćete na njima lakše optimizovati korišćenje baterije instaliranjem aplikacija koje su vama važne – a ne proizvođaču telefona.

Prilagodite podešavanja

 

Većina telefona poseduje posebna podešavanja za funkcionalnost koja možete da aktivirate i produžite trajanje baterije.

  • Uključite podešavanje za štednju baterije: Kada kapacitet baterije padne na 15%-5%, telefon automatski smanjuje korišćenje baterije prilikom slanja podataka i sinhronizovanja aplikacija. Ovo uključuje ograničavanje vibracija prilikom dodira, pozive i alarme, kao i redukovanje resursa koji se koriste za grafiku i procesuiranje
  •  

  • Smanjite broj vidžeta: Vidžeti su uvek dostupni i ažurirani, tako da njihovim isključivanjem možete da smanjite svakodnevno korišćenje baterije
  •  

  • Isključite GPS, WiFi i Bluetooth kada ih ne koristite: Isključite ove opcije kada ih ne koristite kako biste sačuvali život baterije koji troše mrežna dostupnost i jačina signala, koji one konstantno koriste u pozadini
  •  

 

Uzmite u obzir kupovinu uređaja sa većim kapacitetom baterije

 

Ako ste isprobali sve ove savete i oni nisu dali željene rezultate, možda je došlo vreme za kupovinu uređaja sa većim kapacitetom baterije. Važno je napomenuti da tehnologija stalno napreduje, i to se itekako odnosi na baterije i tehnologije punjenja. Jedan od najvažnijih prioriteta u Motoroli jeste dužina trajanja baterije i zato naši uređaji čine više od 40% telefona koji se nalaze na listi smartfona sa baterijama koje najduže traju u 2020.

Motorola g9 Power donosi bateriju kapaciteta 6.000mAh, najveću do sada u jednom Motorola smartfonu, kako biste uživali u neverovatnoj slobodi koju pruža 60 sati korišćenja nakon samo jednog punjenja baterije(1).

(1)Sve tvrdnje o dužini trajanja baterije su približne i bazirane na testovima koji su uključivali potrebe prosečnih korisnika i različite profile korišćenja (koji uključuju korišćenje telefone i vreme provedeno u režimu mirovanja) pod optimalnim mrežnim uslovima. Stvarno trajanje baterije može varirati i zavisi od mnoštva faktora koji uključuju jačinu signala, mrežna podešavanja i podešavanja uređaja, temperaturu, stanje baterije i način korišćenja.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ILIJA

    23. januar 2021 | 22:32

    Najjednostavniji način bi bio da proizvođači stave veću bateriju. Telefon bi bio nešto deblji i malo teži, što većini korisnika ne bi smetalo, ali proizvođače baš briga, dok ima ovaca, biće i vune. Aple i samsung to najbolje dokazuju, sa novom forom bez punjača uz telefon...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA