Potpuno drugačiji od originala: Huawei predstavio novi flegšip telefon sa ekranom na preklop

Novi dizajn šarke za preklapanje omogućava da Mate X2, kada je zatvoren, izgleda dosta kompaktnije i bez vidljivog razmaka između prednjeg i zadnjeg dela

  • 0
Huawei Mate X2 Printscreen: YouTube/Huawei Mobile

Huawei je upravo predstavio svoj najnoviji flegšip pametni telefon sa ekranom na prekolop - Mate X2. Kao što se to i očekivalo, X2 dolazi sa velikim ekranom koji se nalazi u unutrašnjosti uređaja, za razliku od prethodnog Mate X/Xs modela čiji je "savitljivi" ekran "obmotan" oko uređaja.

Unutrašnji ekran ima dijagonalu od 8 inča (odnos stranica 8:7.1, rezolucija 2.480 x 2.200 piksela), dok je veličina manjeg spoljnog 6,45 inča (odnos stranica 21:9). U oba u radi se o OLED displejima sa frekvencijom osvežavanja od 90Hz.

Novi dizajn šarke za preklapanje omogućava da, kada je uređaj zatvoren, nema vidljivog razmaka između njegovog prednjeg i zadnjeg dela. Preklopljeni ekran u unutrašnjosti uređaja formira "oblik suze", čime se minimalizuje mogućnost njegovog "nabiranja".

Inovativni dizajn šarke i upotreba lakših metala i ugljeničnih vlakana dopnili su smanjenju težine telefona, koja ipak nije mala - 295 grama. Ta težina je, međutim, dobro raspoređena, pa uređaj dobro leži u ruci, tvrdi proizvođač.

Mate X2 nema kameru na velikom ekranu, pa njega nije moguće koristiti za video pozive, ali je to zato prvi telefon na preklop sa savitljivim ekranom koji ima kameru sa periskopskim sočivom, prenosi GSM Arena.

Sistem kamera, već tradicionalno kada su Huaweijevi flegšip modeli u pitanju, razvijen u saradinji sa nemačkom kompanijom Leica, sastoji se od četiri senzora.

Glavni senzor veličine 50MP omogućva snimanje videa u 4K rezoluciji. Periskopsko sočivo telefoto kamere od 8MP omogućava optički zum od 10X, a tu su i hibridni zum od 20X, kao i digitalni sa uvećanjem do 100X. Tu su još i ultraširoki senzor od 16MP i još jedan telefoto senzor od 12MP. Prednja selfi kamera je opremljena senzorom od 16MP.

Mate X2 pokreće osmojezgarni HiSilicon Kirin 9000 čipset, sa integrisanim 5G modemom, u kombinaciji sa 8GB RAM memorije i 256 ili 512GB prostora za skladištenje podataka.

Iako se to, možda, očekivalo, novi Huawei flegšip ne dolazi sa HarmonyOS operativnim sistemom kineskog tehnološkog giganta, već njegovu softversku osnovu čini Android 10 "presvučen" EMUI 11.0 korisničkim interfejsom. Uređaj dolazi bez osnovnih Google servisa.

Uređaj napaja baterija kapaciteta 4.500 mAh, koju napaja super brzi punjač od 55W. Pakovanje telefona je prilično dobro opremljeno, pa osim uređaja i punjača, korsinik u njemu dobija USB kabl i USB slušalice, dodatnu zaštitu za oba ekrana, kao i kožnu zaštitnu futrolu za uređaj.

Prodaja novog Huaweija Mate X2 u Kini počinje 25. februara, a uređaj će biti dostupan i u onlajn prodaji. Uređaj će se prodavati po cenama od 2.300 evra za verziju sa 256GB RAM-a i 2.420 evra za verziju sa 512GB interne memorije. Za sada nema informacija da li će i kada biti dostupan van Kine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA