Posle mnogo godina: Ovo je glavna promena koju će nam doneti novi Android 12

Nova verzija popularnog operativnog sistema korisnicima donosi dosta unapređen dizajn i teme koje će biti više usaglašene sa korisničkim interfejsom...

  • 3
Android 12 Foto: Android

Mobilni operativni sistem Android 12, koji će do korisnika stići kasnije ove godine, prema dosadašnjim najavama, trebalo bi da donese veliki broj novh opcija i mogućnosti.

Ono najprimetnije što će "dvanaestica" će doneti korisnicima je dosta unapređen dizajn, kao i teme koje će biti mnogo više usaglašene sa korisničkim interfejsom telefona pojedinačnih proizvođača.

Biće tu svakako i drugih noviteta, ali će najuočljivija promenna, na koju će svaki korisnik morati da se naviken, svakako biti način na koji otključvamo naše pametne telefone.

I pored toga što su se, poslednjih godina, pojavili i čitači otiska prsta, i otključavanje skeniranjem lica, jedan do najpopularnijih načina otključavanja već godinama unazad je šablon koji sami kreiramo spajajući tačke na ekranu.

Dvanaesta verzija najpopularnijeg mobilnog operativnog  sistema na svetu donosi veliki broj vizuelnih promena kod šablona za otključavanje.

Osim što su linije kojima se spajaju tačke na ekranu deblje nego do sada, pa su tako i mnogo vidljivije, one će  sada biti i u bojama koje kontrastriraju boji pozadine ekrana, kako bi bile uočljivije i dopadljivije, nego sadašnje "obične" bele linije.

Ako, prilikom otključavanja uređaja, pogrešite šablon, telefon će se "oglasiti" narandžastim osvetljenjem, kojim će upozoriti korisnika da je pogrešio šablon.

pametni telefon, android Foto: Unsplash

Ovo možda deluje kao sitna stvar, ali imajući u vidu koliko dugo je već korsitimo postojeći šablon za otključavanje, ova promena bi mogla "prilično da osveži korisničko iskustovo", ocenjuje Android Police.

Iz Google-a poručuju da se očekuje da će Android 12 "dostići stabilnu verziju" posle četvrte beta verzije, u avgustu ove godine. Zvanično predstavljanje novog Android 12 operativnog sistema predviđeno je za septembar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ILIJA

    22. mart 2021 | 22:58

    Wow...kakva promena! Neverovatno, da li je moguće da će to biti realizovano?! A sad bez šale, gomila sa svakim "novim" androidom stiže i gluposti koje nikom ne trebaju i bespotrebno komplikuju život korisnicima ne donoseći ništa novo ni praktično.

  • m

    23. mart 2021 | 06:29

    Zašto bi želeo da moj šablon bude uočljiviji?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA