Najveća kamera do sada: Predstavljen najmoćniji Xiaomi Mi 11 Ultra

Impresivne karakteristike kamere, među kojima se ističe visok kvalitet fotografija pri slabijem svetlu i mogućnost snimanja 8K videa, rezultat su velikih ulaganja Xiaomija u odeljenje koje se bavi njihovim razvojem

  • 8
Xiaomi Mi  11 Ultra

Foto: Xiaomi

Kineska kompanija Xiaomi predstvila je svoj najmoćniji premijum telefon Mi 11 Ultra.

Uređaj donosi do sada neviđen dizajn modula kamere, u okviru koga se nalazi i drugi manji ekran, čime se po izgledu primetno razlikuje od osnovnog Mi 11 modela, inače već dostupnog i na domaćem tržištu, kao i takođe danas predstavljenog Mi 11 Pro.

Sistem kamera čine: glavni širokougaoni senzor od 50 megapiksela, i po jedan ultraširoki i periskopski telefoto senzor od 48MP. Kamera ima optički 5X zum i digitalni od zaista impresivnih 120X.

Iz Xiaomija kažu da su impresivne karakteristike kamere, među kojima se ističe visok kvalitet fotografija u uslovima slabijeg svetla i mogućnost snimanja 8K videa, rezultat velikih ulaganja u odeljenje koje se bavi njihovim razvojem. Kineski proizvođač se hvali i najboljim rezultatom postignutim na testu poznatog sajta DxOMark.

Ipak, glavna inovacija ovde je mali OLED ekran, dijagonale 1 inč, zbog koga je ceo modul kamere i dobio najveće dimenzije na nekom pametnom telefonu do sada. Na njemu će se prikazivati različita obaveštenja, u zavisnosti od trenutne funkcije, zatim procenat napunjenosti baterije, podaci o vremenu i slično.

Glavni Super AMOLED "zakrivljeni" ekran dijagonale 6,81 inč QHD+ rezolucije, ima frekvenciju osvežavanja od 120Hz, ispod koga je smešten skener otiska prsta, dok je za njegovu zaštitu zaduženo Gorilla Glass Victus staklo. Prednja selfi kamere od 20MP smeštena je u njegov gornji levi ugao.

Uređaj pokreće najmoćniji osmojezgarni Qualcomm Snapdragon 888 pocesor, uparen sa Adreno 660 grafikom i biće dostupan u tri konfiguracije: sa 8GB RAM-a i 256GB prostora za skladištenje podataka, to je zatim 12GB/256GB kombinacija, kao i najjača 12GB/512GB verzija.

Uređaj napaja velika baterija kapaciteta 5.000mAh, sa podrškom za tehnologiju superbrzog punjenja, koja omogućava punjenje do 67W putem kabla, bežično punjenje takođe od 67W, kao obrnuto bežično punjenje od 10W snage.

Xiaomi Mi 11 Ultra dolazi u dve boje, "Ceramic Black" i "Ceramic White" beloj, a kada bude stigao na evropsko tržište, očekuje se da ćemu se cena, u zavisnosti od verzije, kretati između 1.000 i 1.200 evra.

Xiaomi Mi 11 Pro

Xiaomi Mi 11 Pro / Foto: Xiaomi

Kineska komapnije je danas, osim modela Ultra, predstavila i još jedan premijum model nešto skromnijih karakteristika Mi 11 Pro, nekoliko novih pristupačnijih telefona  koji prate dobro poznatu Xiaomi filozofiju najboljeg odnosa cene i kvaliteta, kao i nove modele pametnih narukvica i projektora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dušan

    29. mart 2021 | 18:51

    Poslednjih desetak godina telefoni su postali zamena za foto aparate! Moja ideja je da se vratimo malo u prošlost. Naime, da kupimo mobilni telefon za telegoniranje, i nužno korištenje interneta, sa cenom odprilike 200 eura. Za 500-600 kupiti srednji fotoaparat (koji pravi bolje fotke od sadašnjih mobilnih), i na kraju kupiti tablet oko 400 eura. P.S. dizajn ovog telefona je krajnje glup. Sa zadnje strane štrče kamere, te nisu morali da se muče sa elektronikom, jer su mogli da naprave deblje kućište, tj telefon, gde su kamere ili u ravni sa kućištem ili upuštene u kućište!

  • majkan

    30. mart 2021 | 16:28

    Ovakav telefon nositi bez nekog hard case je van svake pameti, a u njega kad se ubaci kamere su ravne sa zastitnim kucistem.Kad pogledas to nisu vise telefoni, ne znam zasto ih tako i zovu vise.Bukvalno dzepni kompjuteri sa extra kamerama.

  • mihajlo

    30. mart 2021 | 23:49

    note 20 ultra je prešišao konkurenciju odavno samo se iz haomi muče bezveze da prestignu samung telefone kad to neće da uspeju ni za milion godina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA