≫ 

"Alo, bre, ne bulji u taj telefon! Digni glavu, gledaj oko sebe!"

Korisnicima Andorida uskoro će se na ekranima telefona prikazivati upozorenje svaki put kada uređaj detektuje da se korisnik kreće i istovremno gleda u ekran

  • 5
devojka, telefon, dopisuje se Foto: Pixabay

Korisnici Android uređaja koji ne skidaju pogled sa ekrana ni dok hodaju ulicom, uskoro će zbog takvog ponašanja početi da dobijaju opomenu od svog uređaja.

U pitanju je nova opcija - Digital Wellbeing (Digitalna dobrobit), za koju se pretpostavlja da će doći sa nekim budućim ažuriranjem za popularni mobilni operativni sistem.

Developeri, koji stoje iza tehnološkog bloga XDA Developers, otkrivaju da će se korisnicima na ekranima telefona prikazivati upozorenje svaki put kada uređaj detektuje da je se korisnik kreće, a da istovremno gleda u ekran.

Android upozorenje Printscreen: Twitter/@jay__kamat

- Pazite kuda idete i držite glavu uspravno. Ako koristite svoj telefon dok hodate, uključite podsetnik na svet oko sebe! Podignuta glava ne može da zameni obraćanje pažnje na svet oko sebe - piše u upozorenju koje uskoro stiže na Android uređaje.

Slično upozorenje korisnicima već postoji u okviru aplikacije Google Maps, koja u opciji Live View upozorava korisnike da "skinu" pogled sa ekrana i proveri šta se dešava u svetu oko njih.

Google Maps upozorenje Printscreen: Twitter/@jay__kamat

Budući da se Google još nije oglasio povodom ove nove funkcije, za sada nije poznato kada će ona stići na naše pametne telefone. Ipak, kad god da se pojavi, nema sumnje da će mnogima baš dobro doći.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1

    13. april 2021 | 15:19

    Hahahaha au, otisli smo u tri lepe

  • Nikola Tesla

    13. april 2021 | 18:56

    A od kud oni znaju da smo mi napolju. Znači špijuniraju nas! Za špijunažu treba ih tužiti i lepe parice zaraditi

  • Jug

    14. april 2021 | 11:35

    Napravite aplikaciju da ekra telefona nije u funkciji dok se krećemo samo u tom slučaju biće spašeni mnogi životi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA