≫ 

Da li će biti "baksuznog" iPhonea 13 i šta Apple sprema za ovu i sledeću godinu?

Najznačajnija novina koja se predviđa za buduće modele je veliko poboljšanja sistema kamera...

  • 0
Apple, kompanija, logo Foto: Tanjug/AP

Još nije prošlo ni pola godine od kako je Apple predstavio iPhone 12 seriju telefona, u okviru koje se prvi put pojavio i Mini sa ekranom dijagonale 5,4 inča, a već su se pojavile prve nezvanične informacije o budućim modelima.

Poznati analitičar zbivanja u američkoj kompaniji Ming-Či Kuo izneo je svoja predviđanja o Apple telefonima za ovu, ali i očekivanjima za septembar sledeće 2022. godine.

Nakon vesti da bi Apple mogao u potpunosti da "preskoči" iPhone 13 seriju, koja bi mogla da ponese oznaku 12S, Kuo tvrdi da će se ove godine pojaviti  iPhone 13 Mini (uprkos tome što 12 Mini do sada nije ostvario tržišna očekivanja Applea).

On dalje tvrdi da bi Apple u septembru 2022. trebalo da predstavi dva "obična" i dva "Pro" modela, opremljena ekranima dijagonala 6,1 i 6,7 inča, identičnim kao iPhonea 12 Pro modeli.

Najznačajnija novina koju Kuo predviđa za te buduće modele je veliko poboljšanja sistema kamera. Prema njegovim tvrdnjama, glavna kamera bi trebalo da ima rezoluciju od 48MP (značano manju nego premijum Android modeli, čije su kamere opremljene senzorima većim i od 100 MP).

Nove kamere bi trebalo da imaju podršku za 8K i da budu unapređene tako da njihove funkcije više odgovaraju upotrebi funkcija proširene stvarnosti, tehnologije od koje Apple dosta očekuje u budućnosti.

iPhone 12 Printscreen: Twitter/@EveryApplePro

Ming-Či Kuo se u analizi dotakao i daljeg razvoja iPhone uređaja za 2023. godinu, navodeći da će oni dobiti novu vrstu telefoto kamera, zatim prednju kameru, Touch ID i Face ID senzore ispod ekrana, pa bi Apple konačno mogao da odustane od "zuba" (notch) u vrhu ekrana, kao i uređaja bez ikakvih fizičkih priključaka koji će se puniti isključivo bežično.

Zvaničnih informacija o tome da li će Apple zaista preskočiti "baksuzni" broj 13 u nazivu budućih modela, još uvek nema...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA