Testirali smo Motorolu g100: Budžetni telefon sa moćnim Snapdragon 870 procesorom

Najbolji telefoni su nekada koštali do 800 evra, pa su onda malo poskupeli na nekih 1.000, da bismo danas za premijum uređaje sa najboljim performansama, kamerama i funkcijama plaćali i preko 1.400 evra

  • 3
Motorola

Foto: Motorola

Iako se ovo čini kao zaista ogromna cifra, mnogi su spremni da izdvoje novac za najnoviju i najnapredniju tehnologiju.

Šta je sa ljudima koji žele odličan telefon sa odličnim performansama, ali nisu spremni da izdvoje ozbiljan novac?

Motorola

Foto: Motorola

Za mnoge od njih jedna od ključnih stvari na ovom putu bila je kompromis.

Oni koji su želeli performanse, morali su da žrtvuju nešto drugo, kameru recimo, oni koji su želeli kameru, morali su da žrtvuju nešto treće, i tako u nedogled.

Međutim, stvari se polako popravljaju, i danas je moguće kupiti odlično zaokružen telefon po više nego pristojnoj ceni bez pravljenja bilo kakvih kompromisa.

Najbolji primer za ovo je Motorolin g100 smartfon koji zaista donosi sve ono što je najvećem broju korisnika potrebno, i to po odličnoj ceni.

A u zavisnosti od vaših potreba, možda dobijete i malo više od onoga čemu ste se nadali.

Motorola

Foto: Motorola

Motorola sa velikim ponosom ističe da sve nove telefone pravi imajući u vidu potrebe korisnika i da su njeni uređaji dobrim delom napravljeni korišćenjem direktnih želja i povratnih informacija ljudi koji koriste te iste telefone, a gledajući g seriju, jasno je i da se kompanija ne libi da u svoje budžetne uređaje ubaci i po nešto što je u tom trenutko rezervisano isključivo za premijum uređaje.

Ukoliko neko sumnja u ove tvrdnje, u narednim redovima prelazimo sa reči na delo kako bismo vam pokazali šta sve ovaj model donosi i pruža, i zašto je strateški veoma važan, ne samo za Motorolu, već i za celokupno tržište takozvanih budžetnih uređaja srednje klase.

Motorola g100 opremljena je najnovijim Snapdragon procesorom serije 8 – u pitanju je čip koji trenutno može da se nađe isključivo u uređajima koji koštaju preko 1.000 evra.

Sa jednom malom razlikom  - Motorola g100 košta 44.990 dinara.

Motorola

Foto: Motorola

Ipak, ovo nije jedini „trik“ koji možete da očekujete, Zapravo trika nema, sve je više nego korektno i ovo je uistinu odlično zaokružen telefon.

Pored najmoćnijeg procesora koji u ovom trenutku može da se stavi u jedan telefon, tu je još 6.7-inčni displej sa 90Hz osvežavanjem, 8GB RAM-a, 128GB prostora za skladištenje podataka, 5G i velika 5.000mAh baterija koja čak i pod većim opterećenjem može da pruži 2 dana korišćenja, ali knap.

Sve ovo jasno govori da da Motorola g100 ima dovoljno jake performanse da može da obavi sve ono šta očekujete od premijum telefona.

Zaljubljenici u fotografiju takođe neće biti uskraćeni.

Motorola

Foto: Motorola

64MP sistem kamera na moto g100 smartfonu opremljen svim je hardverskim i softverskim rešenjima koja su potrebna za odlične fotografije.

Glavni senzor rezolucije 64MP poseduje Quad Pixel tehnologiju koja donosi 4x veću osetljivost u uslovima slabijeg osvetljenja  Dual ultraširoke kamere, jedna napred, a jedna pozadi, omogućavaju da u kadar stane 4x više prizora koji se slika, ako ste zaljubljenici u panoramske fotografij, dok Macro Vision sa ugrađenim svetlosnim krugom približava kadar 5x bliže onome što se slika.

Tokom svog vremena testiranja, Motorola g100 nijednom nije zastala, secnula ili zabagovala – što pokazuje da u telefon nije samo strpano sve što može da se stavi, već su i sve komponente odlično uklopljene.

Motorola

Foto: Motorola

Još jedan veliki razlog za bolji brži rad Motorollinih telefona u poređenju sa konkurencijom jeste i gotovo čist Android koji nije opterećen nepotrebnim i fabrički instaliranim aplikacijama. Zbog toga što sistem ne mora sa njima da se dodatno muči, nego su ti resursi usmereni tamo gde su najviše potrebni, telefon radi baš onako kako to od njega očekujete.

Dakle, da, moguće je napraviti odlično zaokružen i izbalansiran telefon koji neće koštati preko 1.000 evra i to su odlične vesti za sve one koji, da se marketinški izrazim, „žele maksimalne performanse po minimalnoj ceni“.

Postojanje ovakvog telefona nije samo odlična vest za Motorolu, već i za sve korisnike smartona jer budi nadu da ćemo uskoro moći da vidimo slične telefone i drugih proizvođača.

U slučaju da oni ipak odluče da im je profit važniji od onoga šta korisnici žele, lepo je videti da postoje i kompanije koje razmišljaju drugačije.

A Moto g100 definitivno pokazuje da takvih kompanija ima.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majkl Džondar

    20. april 2021 | 23:36

    Pa ovo je odlično. Nisam Motorolu uzimao u obzir ali ovaj hoću. Nejasno mi je na koju foru je samo tako jeftin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA