Kako da oživite svoj telefon kada se potpuno "zamrzne"?

Postoji jednostavna procedura kojom se ovaj problem rešava...

  • 4
telefon, devojka Foto: Unsplash

Nije teško resetovati Android uređaj, ali se stvari menjaju kada se telefon "zamrze", a komande prestanu da rade.

To je situacija u kojoj se ekran ugasi, a Power dugme ne reaguje. Srećom, postoji jednostavna procedura kojom se ovaj problem rešava.

Važno je napomenuti da nije reč o fabričkom resetovanju, koje u potpunosti briše sve aplikacije i podatke sa uređaja. U pitanju je takozvani "hard reset", potpuno bezbedan za telefon i sve podatke na njemu.

Pojedini uređaji imaju posebno dugme za ovakvu proceduru, ali postoji i trik koji radi na skoro svakom Android telefonu.

Sve što treba da uradite je da pritisnete i držite Power taster najmanje 20-30 sekundi. Time ćete isključiti telefon, nakon čega će se on vratiti "u normalu ".

Kod pojedinih modela Samsung telefona "hard reset " se izvodi na drugačiji način, prenosi Objektiv. Kod tih uređaja potrebno je istovremeno držati pritisnut Power taster i Volume ("klackalica" nadole) ukupno 7 sekundi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    9. maj 2021 | 17:14

    Jednom sam se prevario i nikad vise. Posle hard reseta mogu da bacim telefon. Trazi mi neki pasvord od mejla ko zna od cega. Znaci nikako hard reset.

  • ime

    9. maj 2021 | 11:25

    Ili kupite apple iphone i ne zamrzava se ☺️ salu na stranu imam dve godine ovaj sadasnji i zaista se to nikada nije dogodilo. Reset se desava tj bio je ugasen samo kad mu se baterija ispraznila.. imam sad i ipad pola godine i njemu se isto ne desava zamrzavanje i kocenje, iskreno nisam verovao da je moguce posle godina koriscenja raznih androida…

  • Sofija

    21. februar 2024 | 12:58

    Hvala na korisnom tekstu! Telefon se odrmzao zahvaljujući vašem uputstvu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA