≫ 

Još tri telefona na preklop stižu ove godine: Konkurencija postaje sve žešća!

Korist od velikog broja najava novih uređaja na preklop mogli bi, na kraju, da izvuku kupci, pošto se opravdano može očekivati da će ovi telefoni postajati sve pristupačniji

  • 0
Huawei Mate X2 Printscreen: YouTube/Huawei Mobile

Google ove godine planira da predstavi svoj prvi telefon na preklop - Pixel Fold. To je, međutim, samo jedan od više modela tog tipa koji stižu u 2021, pa konkurencija u tom segmentu postaje sve veća.

Vest dolazi nakon informacija južnokorejskih medija da Samsung počinje proizvodnju novih savitljivih OLED ekrana, koje će od oktobra isporučivati kompanijama Google, Vivo i Xiaomi, čiji bi uređaji na preklop trebalo da budu predstavljeni krajem godine.

Patentnu prijavu za svoj budući uređaj, koja je podrazumevala i proizvodnju sopstvenih ekrana na preklop, Google je predao još 2019. Uređaj, zaveden pod kodnim imenom Passport, trebalo bi da ima veliki ekran dijagonale 7,6 inča, koji se preklapa na unutra. Za razliku od njega, Vivo model dolazi još većim 8-inčnim savitljivim i manjim spoljnim ekranom dijagonale 6,5 inča.

Google Pixel Fold Google Pixel Fold / Printscreen: Twitter/@Phandroid

Kada je o Xiaomiju reč, ta kineska kompanija je ove godine već predstavila svog prvog Mi Mix Fold "preklopnika", a sada najavljuje još jedan. Informacija o njegovim karakteristikama, međutim, još uvek nema.

Očigledno da se trend izbacivanja telefona na preklop na tržište u sve većem broju nastavlja, budući pored pomenutih, i Oppo za 2022. najavljuje svoj model sa velikim ekranom od 7,1 inč i manjim od 2 inča.

Mi MIX Fold Xiaomi Mi Mix Fold / Foto: Xiaomi

Kao posedica velikog broja najava novih uređaja na preklop, može se očkivati da će postajati sve pristupačniji, pa ćemo za godinu - dve dana, verovatno moći da vidimo "preklopnike" i po cenama ispod 1.000 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA