Razmena podataka između telefona postaje brža i mnogo jednostavnija, bez obzira na brend i model

Listi proizvođača koji već neko vreme rade na standardizovanom bežičnom protokolu za prenos sadržaja, upravo pridružio najveći igrač...

  • 0
Telefoni, ljudi Foto: Pixabay

Velike kineske tehnološke kompanije Oppo, Vivo i Xiaomi, dakle neki od najvećih brandova u svetu pametnih telefona, pre nekoliko godina su se udružile na izradi zajedničkog bežičnog standardizovanog protokol za prenos sadržaja MTA (Mutual Transfer Aliance) između njihovih uređaja.

U međuvremenu, toj alijansi su se pridružili OnePlus, Meizu, ZTE, Asus i mnogi drugi. Međutim, najzvučnije je odjeknula poslednja vest, da se toj listi upravo pridružio brend sa najvećim udelom na globalnom tržištu - Samsung.

Samsungov ulazak u ovaj krug omogućiće lakšu razmenu podataka između pametnih telefona različitih brendova, iako njihov Quick Share već neko vreme sasvim dobro funkcioniše, ali nije prihvaćen od strane ostalih brendova.

Samsungov ulazak u MTA ne znači da će Quick Share nestati, već da će se kompatibilnost među uređajima različitih proizvođača znatno povećati.

Video: Gomila notifikacija vam je došla glave? Jedan dizajner ima rešenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA