≫ 

Posle mnogo nagađanja: Evo kada nam stiže Android 12?

Upravo je objavljen Android 12 Beta 3, a preostala je još Beta 4 verzija sa oznakom "Platform Stability" - pre konačnog izdanja...

  • 3
Android 12 Foto: Android

Android 12 je najavljen kao najnovija verzija Googleovog operativnog sistema za pametne telefone i tablete koja treba da postane dostupna ovog leta. Programeri su mogućnost uvida u ranu verziju dobili početkom 2021, a prva beta verzija je postala dostupna u maju. Zato se sa pravom postavlja pitanje kada će Android 12 konačno biti javno objavljen?

Google, međutim, ne krije informacije, već je napravio zgodnu grafiku koja pokazuje kada će biti dostupna različita izdanja novog mobilnog operativnog sistema.

Upravo je objavljen Android 12 Beta 3. Preostaje Beta 4, verzija sa oznakom "Platform Stability" - pre konačnog izdanja. "Platform Stability" u suštini znači da je verzija konačna, ali ne i zvanična.

Android 12, tajmlajn Izvor: Google

Primetili ste da kod "Finalnog izdanja" nije naveden mesec. Dobra vest je da nije teško predvideti kada će se dogoditi to konačno izdanje, samo treba pogledati prošle verzije Androida.

Android 11 je imao samo tri beta izdanja, poslednje je bilo u avgustu 2020. godine. Stabilno izdanje je izašlo već sledećeg meseca, praćeno najavom Google Pixela 5 telefona.

Dalo bi se pretpostaviti da će Android 12 slediti sličnu putanju. Konačna beta verzija zakazana je za avgust 2021. godine, a Google bi trebalo da objavi Pixel 6 u toku ove jeseni. Postoji velika verovatnoća da će se stabilno izdanje pojavitii pre toga ili uporedo sa telefonom.

Dakle, kratak odgovor na pitanje "Koji je datum izlaska Androida 12?" glasi - ne znamo sa sigurnošću, ali vrlo verovatno će biti cilj septembar - ili najkasnije oktobar. Takođe, za očekivati je da će Google Pixel 6 biti prvi telefon koji će se predstaviti sa Androidom 12, a kada će vaši Android uređaj dobiti "dvanaesticu" to je već sasvim druga priča...

(Telegraf.rs/Pametnitelefoni.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA