Huaweijevu alternativu za Androd već koristi 70 miliona ljudi na skoro 100 različitih uređaja

Očekuje se da se tom broju u bliskoj budućnosti pridruži još veći broj uređaja, počeviši od pametnih telefona Mate 9 serije iz 2016. godine

  • 0
Harmony OS

Foto: Huawei

Huawei još pre dve godine prvi put je najavila svoj sopstveni operativni sistem Harmony OS, koji je ovoga juna dobio svoju drugu stabilnu verziju, uz najavu da će se ona naći na čak 100 modela različitih uređaja sa logom te kompanije.

Sada kineski tehnološki gigant navodi da je HarmonyOS 2 veoma blizu ostvarenja tog cilja. Izveštaji iz Huaweija navode da se taj operativni sistem već nalazi na 70 miliona uređaja, kao i da je broj od 100 različitih modela uređaja koji mogu da dobiju nadogradnju blizu.

Mogućnost za "seobu" na HarmonyOS korisnici imaju od aprila, a prva veća grupa uređaja je nadogradnju dobila 2. juna, piše GSM Arena.

Broj od 70 miliona uređaja dostignut je za tek nešto manje od tri meseca, ali se on pretežno odnosi na Huawei i Honor uređaji korisnika u Kini. HarmonyOS i HarmonyOS 2 dostupni su globalo, ali na nešto manjem broju uređaja. Mađu njima su i na domaćem tržištu nedavno predstavljeni pamenti satovi Huawei Watch 3 serije i novi tablet Huawei MatePad 11.

Očekuje se da se tom broju u bliskoj budućnosti pridruži još veći broj uređaja, počeviši od pametnih telefona Mate 9 serije iz 2016. godine. Uporedo sa tim, Huawei čini sve da zadrži svoje dosadašnje korisnike, nudeći im pogodnosti kao što je povećanje prostora za skladištenje podataka na starijim uređajima po pristupačnim cenama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA