≫ 

Apple još ni "trinaesticu" nije predstavio, a već znamo kako bi mogao da izgleda iPhone 14 Pro Max

Dizajn prikazan na renderima, odlikuju okrugli tasteri za pojačavanje i utišavanje zvuka, a uređaj podseća na nekadašnji iPhone 4

  • 3
iPhone 14 Pro Max Renderi: Printscreen/Twitter/@jon_prosser

Kompanija Apple je za sledeći utorak, 14. septembar, najavila zvanično predstavljanje nove iPhone 13 serije pametnih telefona. Uprkos brojnim spekulacijama u vezi sa "baksuznim" brojem u imenu telefona, brojne nezvanične informacije ukazuju da će novi modeli zaista nositi "baksuzni" broj 13.

Iz toga, logično, sledi da ćemo sledeće godine imati priliku da vidimo iPhone 14. I baš danas, 5 dana pre velike premijere "trinaestice", na internetu su osvanuli prvi renderi nezvanični renderi budućeg iPhone 14 Pro Max telefona.

Iako na prvi pogled deluje da nema velike razlike u odnosu na već prepoznatljivi iPhone dizajn, na renderima se mogu uočiti dva značajna detalja. Prvi je nedostatak već tradicionalnog "zuba", odnosno "notch"-a, u vrhu ekrana, koga na "četrnaestici" menja centralno postavljena "punch-hole" selfi kamera. Drugi je, još jedan nedostatak, i to ispupčenja modula u kome je smešten sistem kamera.

Budući da je "notch" sa prednje strane uklonjen, pretpostavlja se da su ostali senzori, kakvi su oni za skeniranje lica koje koristi Face ID funkcija, biti skriveni ispod ekrana.

Dizajn prikazan na renderima, odlikuju okrugli tasteri za pojačavanje i utišavanje zvuka, a uređaj podseća na nekadašnji iPhone 4. Renderi, koje je objavio dojavljivač Džon Proser, ne potiču iz Applea, već su kreirani na osnovu insajderskih informacija i šematskih prikaza dobijenih od neimenovanih izvora.

Takođe, glasine sugerišu da će iPhone 14 Pro Max imati ekran dijagonale 6,7 inča i glavnu kameru sa senzorom od 48 megapiksela, koja će moći da snima fotografije od 12 MP i 8K video.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    9. septembar 2021 | 16:03

    Otpustiti dizarnerski tim nema razlike niučemo ajpon je preskupa glupost mnogp boljih ima android ako ništa zanimljive dizajne .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA