Najjači pametni telefon na svetu ima više RAM-a nego velika većina računara koje koristimo

Uređaj je nastao novim inovativnim tehnološkim postupkom fuzije, kojim se integrišu RAM i ROM memorija...

  • 1
ZTE Axon 30

Foto: Twitter/@ZTEDevice

Još jedan dokaz da pametni telefoni gotovo svakim danom postaju sve moćniji ovih dana stiže iz Kine. Kompanija ZTE upravo je predsavila telefon sa čak 20GB radne memorije!

Model sa više nego duplom količinom RAM-a od većine računara koje danas koristimo je Axon 30, u Kini zvanično predstavljen krajem jula.

Uređaj koji će, savim sigurno, ostati upamćen kao prvi Android sa 20 "giga" RAM-a, nastao je novim tehnološkim postupkom. Stručnjaci ZTE-a su, posebnom tehnologijom fuzije, uspeli da integrišu RAM i ROM memoriju, što je telefonu donelo nove mogućnosti.

Ova tehnologija funkcioniše na principu kompresije podataka, kojom se stvara dodatna radna memorija koja inicijalno ne postoji na uređaju. To konkretno znači je da Axon 30 opremljen sa 12GB radne memorije, koju pomenutom tehnologijom fuzije dopunjuje još 8GB neiskorišćenog prostora za skladištenje podataka.

A osim inovativnog memorijskog rešenja, ZTE Axon 30 budućim kupcima nudi više nego solidan hardver. To je pametni telefon sa OLED ekranom dijagonale 6,92 inča, rezolucijom 1.080 X 2.460 piksela i osvežavanjem od 120Hz. Uređaj pokreće Qualcomm Snapdragon 870 čipset u kombinaciji sa 256GB interne memorije.

Ovaj telefon je jedinstven i po tome što je trenutno jedini uređaj na tržištu (iako su i drugi proizvođači najavili slično rešenje na svojim budućim uređajima) opremljen prednjom selfi kamerom smeštenom ispod ekrana.

Cena ovog uređaja iznosi oko 500 evra, ali je njegova sudbina van kineskog tržišta, bar za sada, nije poznata, budući da je kompanija ZTE pod sankcijama američke administracije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA