≫ 

Telefoni sada mogu da snimaju i "sa strane": Da li je nova kamera početak novog smartfon trenda?

Kada kamera uoči predmet u pokretu, ogledala će se zarotirati i aktivirati bočnu kameru, koja će snimiti događaj...

  • 1
Oppo telefon sa kamerom na bočnoj strani Foto: Twitter/@letsgodigitalNL

Kineska kompanija Oppo, izgleda, radi na inovaciji koja bi mogla da je učini prepoznatljivijom na pretrpanoj globalnoj sceni pametnih telefona - kameri smeštenoj na bočnoj strani uređaja. Zanimljivo je da se kompanija nije odlučila da za ovu namenu ugradni poseban senzor, već je ona zasnovana na sistemu ogledala.

Kamera na bočnoj strani uređaja, na prvi pogled, možda ne deluje kao preterano korisno rešenje, ali Oppo veruje da može da bude i te kako korisna za snimanje objekata u pokretu koje je teško snimiti tako da snimak ispadne jasan.

Kada, na primer, vozite bicikl i želite nešto da snimite nešto sa vaše bočne strane, morali biste da okrećete telefon da biste to uradili, a pitanje je i da li biste sve to mogli da izvedete jednom rukom. Postavljanjem kamere na bočnu stranu uređaja, u istu visinu sa glavnom kamerom na "leđima" uređaja, takvo snimanje postaje mnogo jednostavnje.

Kada kamera uoči predmet u pokretu, ogledala će se zarotirati i aktivirati bočnu kameru, koja će snimiti događaj. Sistem ogledala je primenjen iz dva razloga: izostavljanje još jednog senzora utiče na nižu cenu uređaja, a takođe i na činjenicu da za novu kameru nije potrebno kreirati novi softver, pošto ona radi pod već postojećim.

Ovo nije prvi put da Oppo koristi sistem ogledala u kamerama svojih uređaja, pošto su se one prethodno našle u još nekim prototipovima telefona. Kada bi ovo rešenje zaista moglo da se nađe i nekom uređaju, još uvek nije poznato.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zverog

    21. septembar 2021 | 18:32

    Ma kakvi... Ništa dok ne stigne telefon sa 39 kamera... Onda mož da razgovaramo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA