≫ 

Dve milijarde starijih Android telefona uskoro dobijaju novu korisnu bezbednosnu funkciju

Bezbednosna funkcija uvedena u cilju zaštite privatnosti podataka korisnika na Androidu 11 sada stiže i na starije verzije

  • 1
Android iPhone Printscreen: Forbes/YouTube

Funkcija automatskog poništavanja dozvola za pristup podacima korisnika kod aplikacija koje nisu korišćene duže vreme, uvedena je prošle godine sa Androidom 11.

Međutim, u susret nadolazećem 12. izdanju najpopularnijeg mobilnog operativnog sistema na svetu, Google je objavio da će ova korisna opcija narednih meseci postati dostupna ogromnom broju korisnika telefona proizvedenih od 2015. godine naovamo. To znači da će ova bezbednosna funkcija postati aktivna na oko dve milijarde pametnih telefona, piše The Verge.

Ova bezbednosna funkcija je uvedena u cilju zaštite privatnosti podataka korisnika i aplikacijama koji nisu korišćene nekoliko meseci ukida pristup onim podacima kojima im je korisnik to dozvolio prilikom instalacije. To konkretno znači da će stare aplikacije kojima je bio dozvoljen pristup kameri, fotografijama, lokaciji ili memoriji automatski bez njega ostati.

Funkcija će moći da se aktivira na uređajima koji koriste Android 6 i noviji i imaju instaliran Google Play Services, ali će to morati da se uradi ručno. Na pomenutim uređajima će početi da se pojavljuje u decembru, a iz Googlea poručuju da će svi moći da je koriste u prvom tromesečiju sledeće godine.

Video: Gomila notifikacija vam je došla glave? Jedan dizajner ima rešenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Opet obmana

    22. septembar 2021 | 15:37

    Nijedna gugl app nije korisna naprotiv vrlo je stetna i za tel.,bateriju sistem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA