≫ 

Koferi, cigle i ostale grdosije: Više od 2.000 "istorijskih" telefona uskoro postaju dostupni svima

U muzeju će moći da se vidi sve od prvih mobilnih telefona, velikih i teških jedva prenosivih uređaja, pa do najnovijih pametnih telefona sa ekranima na preklop...

  • 0
mobilni, telefoni Foto: Unsplash

Novi onlajn muzej posvećen istoriji mobilnih telefona trebalo bi da se pojavi u novembru. Virtuelnu postavku će činiti više od 2.000 jedinstvenih mobilnih telefona 200 različitih proizvođača. Muzej mobilnih telefona, koji će prikazati razvoj tog uređaja od 1984. do danas, podržao je mobilni operater Vodafone.

Osnivač muzeja je stručnjak za mobilne telefone Ben Vud, koji je takođe glavni analitičar u kompaniji za tehnološka istraživanja CCS Insight, kao i njegov kolega "veteran" mobilne industrije Met Čaterli. Njihov cilj je da u budućnosti stvore prave "fizičke" izložbe mobilnih uređaja kako bi što više ljudi moglo videti njihovi zbirku telefona.

U onlajn muzeju će moći da se vide prvi mobilni telefoni, često veliki, teški uređaje koji su bili jedva prenosivi, uz najnovije pametne telefone sa ekranima na preklop, koji imaju vrhunske kamere za snimanje fotografija i videa.

- Skupljam telefone više od 25 godina. U poslednjih 30 godina mobilni telefon je postao deo društvenog tkiva, a raznolikost dizajna, od prvih prenosivih telefona do najnovijih pametnih telefona sa fleksibilnim ekranima, nešto je što treba videti - rekao je Vud, prenosi Hina.

- Kad se onlajn muzej pokrene kasnije ove godine, želimo da to bude bogat izvor za učenje i način da inspirišemo mlade ljude da nastave da stvaraju vlastite neverovatne mobilne inovacije u budućnosti - dodao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA