Nestao vam je telefon? Evo kako da ga pronađete u samo par klikova!

Osim toga, Google omogućava Android korisnicima i da svoje izgubljene uređaje na daljinu zaključaju ili formatiraju

  • 2
telefon, trava, mobilni Foto: Unsplash

Broj ljudi kojima gubljenje telefona predstavlja ozbiljan problem nije mali, ali je zato tehnologija dovoljno razvijena da može na jednostavan način da pomogne da se uređaj od koga se na razdvajamo što lakše pronađe.

I pored toga što pojedini proizvođači u svoje uređaje instaliraju sopstvene sisteme, Google odavno nudi "Find My Device" funkciju, koju je moguće koristiti za svaki Android telefon ili tablet.

Ukoliko ste izgubili telefon, sve što je potrebno da biste krenuli u potragu za njim je da na veb adresi najpopularnijeg pretraživača interneta - Google.com - otkucate "find my phone".

Ukoliko je vaš Google nalog povezan sa vašim telefonom, a u najvećem broju sličajeva jeste, na ekranu uređaja sa koga ste krenuli u potragu, trebalo bi da vidite veliku karticu sa informacijama i mapom koja će se pojaviti među rezultatima sa pretragom.

Tu ćete moći da vidite lokaciju svih Android uređaja koji su povezani sa vašim Google nalogom na telefonu. Ako kliknete na mapu, prikazaće vam se i trenutno stanje baterije i nivo mrežnog signala uređaja, kao i mogućnost pristupa nekim kontrolama.

Ako mislite da je telefon izgubljen negde u stanu, izaberite opciju "Play sound" i zvono vašeg izgubljenog telefona će sledećih 5 minuta zvoniti na najglasnijem podešavanju, čak i ako je zvuk na samom uređaju isključen.

mobilni telefon, sigurnost, malver, android, hakeri, hakovanje Foto: Pixabay.com

Moći ćete i da zaključate telefon uz pomoć opcije "Secure device". Na taj način niko neće moći da pristupi uređaju bez lozinke. Takođe, možete i da otkucate posebnu poruku koja će se prikazivati na ekranu - npr. broj na koji će neko moći da vas dobije ako je našao vaš telefon.

Kao poslednju opciju, možete da izaberete da obrišete sve podatke sa vašeg uređaja. Ali, ako to uradite, više ne možete da pronađete svoj uređaj, pa neka vam to ostane opcija za slučaj krajnje nužde, ako ste sigurni da svoj uređaj više nikada nećete videti.

Video: Snimak krađe telefona u beogradskoj prodavnici: Par izvukao telefon ženi iz torbe i pobegao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    21. oktobar 2021 | 09:09

    Jednu stvar ste zaboravili napisati a to je da ovo ne funkcionise bez internet konekcije na telefonu, znaci ako nemate internet na telefonu necete moci koristiti ovu uslugu googla jer sve funkcionise da google koristi internet da bi kontaktirao i pronasao vas telefona bez njega nema konekcije nikakve kao i da nemate telefon...

  • Shommy

    20. oktobar 2021 | 22:47

    Apple uredjaji imaju icloud koji se ne moze skinuti u servisu,(moze ali je uglavnom papreno),i sta se desava kada neko izgubi ili mu ukradu uredjaj,taj koji ga je nasao ako nema passcode moze da se slika s njim,jer i kada mu zameni softver trazice icloud nalog koji je prethodno bio na Iphone-u. Savet je(koliko god to ludo zvucalo) da se iskljuci find my phone da bi se taj oslobodio da koristi uredjaj i onda ga policija nadje,ako ima bitnih podataka to se obrise preko icloud.com....Ovako ode u delove i ne vidis ga vise nikad. Sto se ANDROIDA tice kad ga taj neko nadje/ukrade moze da ga izresetuje i da ukloni google nalog sto nije neki veliki problem.Opet ako policija ZELI naci ce ga cim taj neko pocene da koristi uredjaj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA