≫ 

Kamera vašeg sledećeg Android telefona će možda uvek biti uključena

Niko ne želi da stavi selotejp traku na prednju kameru svog pametnog telefona, ali ako ova funkcija postane norma, to bi mogao biti sledeći logičan korak za one koji vode računa o privatnosti.

  • 1
mobilni telefon, android

Pixabay.com

Qualcomm je nedavno najavio novi procesor Snapdragon 8 Gen 1 za vodeće Android telefone, zbog čega je tehnološka zajednica bila generalno uzbuđena. Međutim, tokom najave, pojavio se jedan detalj koji naizgled može biti zabrinjavajući - procesor će omogućiti da kamera telefona bude uključena u svakom trenutku.

Potpredsednik kompanije za upravljanje proizvodima opisao je novu tehnologiju, rekavši da će prednja kamera vašeg telefona uvek tražiti vaše lice, čak i ako ga ne uključite ili koristite, prenosi HowToGeek.

To možda nekima zvuči dobro, jer će imati mogućnost da brže otključaju svoj telefon prepoznavanjem lica. Ali, sa druge strane sprektra, zvuči zastrašujuće jer će vas prednja kamera vašeg pametnog telefona uvek posmatrati, želeli to ili ne.

Qualcomm upoređuje ovu funkciju sa mikrofonima koji uvek slušaju „Hej, Google“ i druge komande. Ovakvi uređaji osluškuju određene reči za buđenje, ali ne skeniraju prostoriju konstantno tražeći vaše lice, što deluje daleko invazivije.

Postojaće način da ovo isključite na nivou operativnog sistema ako želite da vaš telefon ne bulji u vas sve vreme. Kako The Verge navodi, citirajući potpredsednika kompanije Qualcomm za upravljanje proizvodima, potrošači će imati mogućnost da biraju šta će biti omogućeno, a šta ne.

To je donekle umirujuće, jer ova funkcija zvuči kao noćna mora za one koji cene svoju privatnost. Niko ne želi da stavi selotejp na prednju kameru svog pametnog telefona, ali ako ova funkcija postane norma, to bi mogao biti sledeći logičan korak za one koji vode računa o privatnosti.

(Telegraf.rs/HowToGeek)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alen

    16. decembar 2021 | 19:10

    Zato na mom mobitelu još jedna prednost. kamera se automatski uvlači unutar mobitela a kada se koristi za selfie i slično. izvuče se, tako6da to ovdje ne pije vode

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA