≫ 

Vlasnici telefona Pixel 6 i 6 Pro neko vreme neće moći da koriste dve funkcije za pozive

Nepoznato je kada će bag biti popravljen i funkcije vraćene.

  • 0
Google Pixel 4 Foto: Profimedia

Neki vlasnici Google Pixel 6 i Pixel 6 Pro modela telefona konačno su prošle nedelje dobili bezbednosni peč (patch) za decembar ove godine. Međutim, neki još uvek na taj peč čekaju i sada je već možda sasvim jasno zašto Google odlaže ovo ažuriranje.

Google je potvrdio da bezbednosno ažuriranje sadrži neke bagove, koji su, iz nekog razloga, primorali kompaniju da onemogući dve funkcije za pozive na ovim modelima na neodređeno vreme.

Prema objavi na Google-ovom forumu za podršku, “Hold For Me” i “Call Screening” su “pauzirani” zbog baga u decembarskom ažuriranju Androida. U postu se dalje dodaje da tim “aktivno radi na rešavanju ovog problema”.

Google nije naveo kakav bag je u pitanju, niti je rekao kada će tačno biti rešen problem.

“Call Screening” ili provera poziva omogućava Google pomoćniku da se “javi” na sve brojeve telefona koji nisu deo vaših kontakata, tako da može da prekine očiglednim automatizovanim pozivima, ili “robo pozivima”.

“Hold For Me” sa druge strane omogućava korisnicima da kada pozovu neki kol-centar ili firmu da izbegnu čekanje, jer tada Google Duplex preuzima vezu i čeka dok se ljudski agent ne javi.

Sasvim je sigurno da niko ne voli kada ne može da koristi sve funkcije na svom telefonu, međutim, imajući u vidu razne hakerske napade proteklih nekoliko meseci, možda je ovaj bag jedan od onih koji bi omogućili hakerima da iskoriste neke ranjivosti, pa je Google posebno oprezan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA