OnePlus 10 Pro mobilni telefon izgleda pravi veliki korak u pogrešnom pravcu

Moraćemo da sačekamo da se dočepamo uređaja, ali ovo svakako izgleda kao veliki korak u pogrešnom pravcu.

  • 0

OnePlus 10 Pro je konačno lansiran u Kini nakon više nagoveštaja i glasina, čak i od strane samog OnePlus-a. Takođe deluje kao prilično konkurentan telefon, sa Snapdragon 8 Gen 1 čipom, baterijom od 5.000 mAh, QHD+ 120Hz OLED ekranom i bežičnim punjenjem i vodootpornošću.

OnePlus je takođe predstavio ultraširoku kameru od 50 MP, koja nudi vidno polje od 150 stepeni koje je identično ultraširokoj kameri Realme GT 2 Pro modela. To je vidno polje bez presedana na pametnom telefonu, što znači da u svojoj fotografiji možete obuhvatiti mnogo više nego ikada ranije.

Nažalost, izgleda da ova ultraširoka perspektiva ima veliki nedostatak - OnePlus je smanjio senzor kamere, piše Android Authority

Veb lokacija kompanije potvrđuje da OnePlus 10 Pro ima Samsung JN1 senzor, sa veličinom senzora od 1/2,76 inča i 0,64 mikrona piksela. Poređenja radi, OnePlus 9 i 9 Pro imaju ultraširoku kameru od 50 MP IMX766 sa većom veličinom senzora (1/1,56 inča) i većim pikselima. Čak i OnePlus 8 Pro nudi veći senzor i veličinu piksela.

Veće je bolje kada je u pitanju veličina senzora i piksela na kamerama pametnih telefona, jer im to omogućava da uhvate više svetla. A više svetla znači sliku sa smanjenim šumom, svetliju scenu (važno za noćne snimke) i poboljšani dinamički opseg.

Manji senzor u novom 10 Pro modelu sugeriše da će se nova ultraširoka kamera mučiti u situacijama slabog osvetljenja u poređenju sa OnePlus 9 serijom i OnePlus 8 Pro.

Međutim, ovo možda nije nužno kako će biti, pošto su softverska obrada i moćan silicijum još dva faktora koja mogu da ublaže efekte malog senzora kamere. Na kraju krajeva, Google je u prošlosti pokazao da može da postigne rezultate sa sićušnom kamerom od 12 MP, dugo nakon što su rivali prešli na mnogo veće senzore.

OnePlus ipak nije Google, a softverska obrada je dugo njihova slaba tačka. Kompanija je značajno preokrenula stvari u poslednjih nekoliko godina, ali još uvek nije napredovala toliko da se može tvrditi da je u istom klubu kao Google, Samsung i Apple.

OnePlus još uvek nije otkrio razlog za ovu promenu, ali pretpostavlja se da je vidno polje od 150 stepeni koje kompanija želi da implementira ima veze sa smanjenjem senzora. Sasvim je moguće da se OnePlus suočio sa tehničkim izazovima kada je pokušavao da upari ovo vidno polje sa velikim senzorom.

Opet, prelazak na mnogo manji senzor ne garantuje lošije rezultate, ali ne bi bilo iznenađujuće da se primete lošiji rezultati kada zađe sunce, a to ćemo znati tačno kada uređaj bude dostupan i ovde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA