Najvažniji razlog zbog kog Motorola telefoni imaju najbolji Android softver

Svet Android telefona se konstantno menja i evoluira

  • 2
Motorola Foto: Tomasz Mateusiak

Ne samo da nam Google daje mnoštvo opcija sa kojima možemo da se igramo, već to isto rade i brojni proizvođači telefona kako bi učinili da se njihovi uređaji ističu u poređenju sa konkurencijom – ali to ima svoje loše stvari, a cenu najčešće plaćaju korisnici.

Menjanje aplikacija koje Google ugrađuje u Android, kao i promena izgleda ovog operativnog sistema vrlo često može da uspori telefon jer svi ti dodaci nisu dovoljno dobro optimizovani i, umesto da olakšavaju korišćenje telefona, samo ga usporavaju i čine težim za korišćenje.

Na svu sreću, postoje kompanije koje su ipak odlučile da korisnicima ponude telefone koji nude čisto Android iskustvo i operativni sistem koji radi onako baš kako je Google to zamislio kada ga je pravio – brzo i jednostavno.

Jedna od kompanija za koje možemo da kažemo da sigurno koračaju ovim putem je Motorola.

Motorola Foto: Tomasz Mateusiak

Od trenutka kada aktivirate telefon, pred vama je možda jedna do najboljih verzija Android operativnog sistema. Sve je veoma pregledno, vizuelno upečatljivo i najvažnije, radi savršeno jer je svaka vitalna aplikacija savršeno optimizovana da radi na Androidu jer ju je pravio Google.

Prosto rečeno, Motorolin softver izgleda veoma dobro jer nije prezasićen duplim i nepotrebnim aplikacijama, teškim skinovima i dodacima koji su tu samo da bi se kompanija izdvojila od konkurencije, i zbog toga – sve radi savršeno.

Vlasnici Motorola uređaja ne moraju da se muče sa duplim aplikacijama bilo kakve vrste. Google Messages se koristi za poruke, Google Photos je zadužen za sav multimedijalan sadržaj, Google Phone služi za telefoniranje... Umesto da troši resurse na stvaranje aplikacija koje već postoje, Motorola je odlučila da pusti Google da radi ono što najbolje ume.

Krajnji rezultat su telefoni koji su lagani, veoma laki za korišćenje i savršeno rade.

Motorola Foto: Tomasz Mateusiak

Zapravo, i brže od sličnih modela jer je sistem rasterećen svih nepotrebnih dodataka koji ga samo usporavaju. I to se najbolje vidi kada sa nekog "prenatrpanog" telefona pređete na Motorolu.

Međutim, Motorola ne imitira Google, već je uzela gotovo savršenu formulu i odlučila da je unapređuje na načine koji su zaista korisni za korisnike.

Jedno od unapređenja je svakako Moto Actions koji vam dozvoljava da pokretima šake dok je telefon u njoj izdajete komande bez aktiviranja telefona kao što je pokretanje kamere, paljenje baterijske lampe i mnoge druge.

Od svih unapređenja, posebno se izdvajaju Moto Gametime i Peek Display koji korisnicima dozvoljava da na Lock ekranu vide i pročitaju najvažnije notifikacije bez uključivanja ekrana i spuštanja notifikacija.

Moto Gametime je svakako zanimljiv za sve koji vole da igraju igre na svom telefonu jer nudi brojne opcije koje unapređuju zabavu kao što je blokiranje notifikacija/poziva i dodavanje dodatnih tastera za korišćenje kada Motorola telefon detektuje pokretanje igre.

Motorola Foto: Tomasz Mateusiak

Sve ovo zaokružuje Styles – set naprednih funkcija koje omogućavaju prilagođavanje izgleda telefona svakom korisniku kroz opcije za menjanje boja, oblika aplikacija i mnogih drugih stvari koje čine da svaki telefon izgleda zasta jedinstveno.

Takođe, kompanija je veliki trud uložila i u unapređivanje bezbednosti svojih telefona, a kulminacija toga je svakako predstavljanje ThinkShield for mobile platforme.

ThinkShield for mobile pruža kompletnu zaštitu telefona od svih malicioznih napada i aplikacija koji troše resurse telefona i tako ga usporavaju, starajući se tako da korisnici u svakom trenutku budu zaštićeni, a telefon u savršenom stanju.

Sve ovo ukazuje da je kompanija Motorola uspela da ostvari savršen balans sa svim svojim telefonima nudeći odzivniji operativni sistem, veću brzinu u radu, napredne opcije, bez obzira na cenu uređaja.

Kako biste saznali više, posetite sajt ili čitajte o najnovijim vestima na Story Hub ili Motorola Global Blog.

Pratite nas na našem sajtu, fejsbuku, instagramu, youtube-u i pinterestu.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir0710

    22. januar 2022 | 14:41

    Kod Motorole nije samo softver moćan već imaju i svoj satelit u orbiti. Uostalom, policije i vojske nemaju slučajno Motoroline uređaje (i radio stanice) za komuniciju.

  • Zsgor

    19. januar 2022 | 16:23

    Kakav bre googl i android to je linux prilagodjen za mobilni. A to sto uvale je cisto smece.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA