≫ 

Apple će uskoro omogućiti korisnicima da koriste iPhone kao terminal za plaćanje

Očekuje se da će već na proleće ova funkcija postati masovno dostupna.

  • 0
Apple, Epl, logo, znag

Foto: Tanjug/AP

Apple radi na novoj usluzi koja će omogućiti malim preduzećima da prihvate plaćanje plastičnim karticama direktno sa iPhone-a bez upotrebe dodatnih terminala. Ovo javlja Bloomberg, pozivajući se na ljude koji su upoznati sa ovim pitanjem.

Prema izveštajima, kompanija radi na ovoj funkciji od 2020. godine. U te svrhe kupila je kanadski startap Mobeewave za 100 miliona dolara, koji razvija tehnologiju koja omogućava pametnim telefonima sa NFC modulima da prihvate plaćanje bankovnim karticama. iPhone već koristi NFC tehnologiju za Apple Pay plaćanja.

Da bi prihvatili plaćanja na iPhone-u, trgovci u nekim zemljama već mogu da koriste posebne terminale povezane sa pametnim telefonom preko Bluetooth-a – što je tržište kojim trenutno dominira Square, kompanija osnivača Twitter-a Džeka Dorsija.

Nova funkcija će pretvoriti sam iPhone u terminal za plaćanje, omogućavajući malim preduzećima poput prodavnica i frizera da prihvataju sredstva sa bankovnih kartica ili kompatibilnih pametnih telefona.

Još uvek nije najjasnije da li će nova funkcija biti deo Apple Pay ekosistema i kako će je Apple implementirati. Tehnološki gigant će početi da uvodi ažuriranja softvera u narednim mesecima. Očekuje se da će već na proleće ova funkcija postati masovno dostupna.

Video: Zanimljive činjenice koje niste znali o bankomatima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA