≫ 

Nešto potpuno drugačije: Microsoft podneo patent za nove sklopive telefone

Sistem koji omogućava sklapanje oko čitave ose, a sve to uz eliminaciju klasične šarke kakva danas postoji na takvim telefonima

  • 0
Zaposleni u Majkrosoftu u proseku su radili 4h duže na nedeljnom nivou Printscreen: YouTube/Microsoft Surface

Radi se o sposobnost za sklapanje ili, u ovom slučaju maltene okretanje, ekrana za čitavih 360 stepeni. Trenutni Microsoft sklopivi uređaj, Surface Duo, poznat je po najboljoj šarki na tržištu, i sastoji se od dve odvojene celine.

Međutim, to izgleda nije dovoljno, pa se podnet patent za sistem koji omogućava sklapanje oko čitave ose, a sve to uz eliminaciju klasične šarke kakva danas postoji na takvim telefonima. O čemu se tačno radi?

Nasuprot trenutnom dizajnu sklopivih uređaja sa savitljivim ekranima na kojima su primetne neravnine na mestu savijanja, Microsoft želi da da izbegne takve tehničke nesavršenosti. Na svom patentu, ova kompanija predstavlja naprednu vrstu podložne pločice koja bi trebalo da pomogne da se na staklu ekrana koji se savija ne pojave neravnine prilikom korišćenja.

Kako navodi portal AndroidAuthority, tu je “savitljivo staklo sa podlogom koja olakšava savijanje i preklapanje bez pravljenja nabora na ekranu”. Za sada nije najjasnije tačno koja je razlika u samoj tehnologiji ekrana i na kakvom tačno principu se zasniva mehanizam podložnih pločica koji eliminiše nabore, prenosi Benchmark.

Još jedna prednost ovakvo dizajna je i poboljšana mehanička čvrstina uređaja jer fokus nije na savitljivom ekranu, već na mehanizmu koji olakšava savijanje čvršćeg, staklenog ekrana.

Kao što je slučaj sa većinom patenata, apsolutno nema nikakvog okvirnog vremena kada bi se uređaj sa jednim ovakvim mehanizmom mogao pojaviti na tržištu. Možemo se nadati da će se pojaviti na Surface Duo 3 modelu, ali za to ne postoje nikakvi navodi. Ali, ako i kada se bude pojavio, verujemo da će predstavljati pravu malu revoluciju u dizajnu sklopivih uređaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA