Šta je sve potrebno za savršenu noćnu fotografiju?

Bez obzira na to da li se profesionalno bavite fotografijom ili jednostavno volite da eksperimentišete sa različitim uglovima i kadrovima, prilikom pokretanja kamere u uslovima sa slabim osvetljenjem rezultat koji dobijete često nije zadovoljavajući

  • 1
Samsung Galaxy S22 Foto: Samsung

Iz tog razloga, kompanija Samsung Electronics je odlučila da napravi najbolje od najboljih – telefone iz S22 serije koji pružaju profesionalnu kameru koja daje fenomenalne fotografije, kako danju, tako i noću.

Kako sva tri telefona odlikuju fenomenalne karakteristike, a jedna od njih je i Nightography, zbog znatno većih senzora postaje izuzetno napredna verzija onoga što rade noćni režimi običnih kamera na pametnim telefonima.

Ovi Samsung telefoni S22, S22+ i S22 Ultra takođe koriste tehnologiju Adaptive Pixel za poboljšanje slika visokog megapiksela tetra-povezavanjem, kombinujući četiri piksela u jedan, za oštrije slike u situacijama slabog osvetljenja. Napredni senzor piksela povećava piksele kako bi uhvatio svetlost, dok Super Clear Glass smanjuje odsjaj sočiva - čineći noćne fotografije i video zapise jasnim kao dan!

Istražite lokaciju na kojoj planirate da fotografišete

Budući da želite da radite u mraku, prvo proverite svoju lokaciju kako biste planirali kadrove pre snimanja fotografija. Zabeležite sve moguće izazove ili prepreke. Da li je lokacija osvetljena veštačkim svetlom? Da li svetla menjaju boje? Koji ugao izgleda najbolje? Kako najbolje iskoristiti svetlo koje imate?

Nakon toga, vreme je da iskoristite sve benefite koje vam pružaju ove kamere. Adaptivni senzor visoke rezolucije piksela pomera piksele kako bi se uskladili sa osvetljenošću i inteligentno se prebacuje na režim visoke rezolucije. Takođe, može da koristi više režima istovremeno i brzo kombinuje okvire za besprekorno svetle, oštre slike. Na kraju, ne zaboravite da podesite Detail Enhancer pre snimanja slike jer će telefon inteligentno poboljšati snimke, prilagođavajući senke i svetla.

Samsung Galaxy S22 Foto: Samsung

Pripremite se da budete napolju duže vreme

Kada fotografišete noću, budite spremni da duži period boravite napolju. Za snimanje sjajnih noćnih snimaka potrebno je vreme, od snimanja savršenog kadra do prilagođavanja opcija fotoaparata za pravo vreme ekspozicije.

Zaboravite na blic

Još jedna od prednosti je što od sada možete maksimalno uhvatiti ambijentalno urbano svetlo jer fotografisanje sa blicom (osim u studiju) nikada ne ispadne onako kako planirate. Na sreću, sa S22 serijom nećete imati ovaj problem. Pored same kamere, Samsung Galaxy S22, S22+ i S22 Ultra koriste i Night Solution, koje se automatski uključuje kada telefon otkrije da snimate u uslovima slabog osvetljenja. Kada pritisnete dugme, snimite više fotografija istovremeno, a zatim kombinujte najbolje u finalnu sliku koju ćete kasnije pronaći u galeriji.

Koristite široki ugao

Pravilo za noćno fotografisanje je – što šire, to bolje jer na taj način puštate što više svetla. Uz ultra široku kameru od 12MP, veliki široki senzor od 50MP i telefoto kameru od 10MP sa 3x optičkim zumom na S22 i S22+ telefonima nećete imati problema sa daljinom. Takođe, uz specijalni model Samsung Galaxy S22 Ultra i njegove kamere od 12MP za ultraširoku, 108MP za širokougaonu, kao i 10x optički zum na prvoj telefoto kameri i 3x optički zum na drugoj telefoto kameri, učinićete da čak i mesec bude blizu!

Ne propustite da isprobate Super Steady opciju

Noćni video dobro zvuči, ali koliko je to izvodljivo? Funkcija Samsung Galaxy S22 serije, Super Steady, ima optičku stabilizaciju slike, poznatu kao OIS, na primarnoj kameri. Super Steady System u suštini kombinuje OIS sa softverom za elektronsku stabilizaciju slike (ili EIS) za proizvodnju izuzetno stabilnih video zapisa. Ovo pomaže telefonu da snima gotovo savršeno stabilizovane video zapise bez treperenja. Napredni OIS sistem ne samo da pomaže pri video zapisima, već i održava telefon stabilnim kada snimate u uslovima slabog osvetljenja. Ovo je važno jer telefon uopšte ne bi trebalo pomerati dok klikćete pri većoj brzini zatvarača, kako bi se izbegle mutne slike.

Upoznajte se sa Expert RAW aplikacijom

Postoje dve vrste ljudi koji slikaju svojim pametnim telefonom: prosečan korisnik koji samo usmeri kameru i klikne, i profesionalni korisnik koji želi apsolutnu kontrolu nad fotografijom. Za profesionalce, S22, S22 + i S22 Ultra su omogućili Expert RAW aplikaciju sa odličnim opcijama za uređivanje fotografija. S obzirom na to da u nazivu postoji RAW, podrazumeva se da možete odabrati visokokvalitetne 16-bitne RAW fotografije. Što se tiče kontrole koju dobijate u aplikaciji, ona ima ISO, brzinu zatvarača, histogram, tačke fokusa i još mnogo toga.

Portret noću? Zašto da ne!

Napravite vrhunske portrete pri slabom osvetljenju, kao i autoportrete zahvaljujući revolucionarnoj zadnjoj kameri, kao i kameri za selfije. Svaka od njih hvata više svetla za neverovatne boje i detalje - tako da možete poboljšati portretni način rada uz novu funkciju AI Stereo Depth Map kako bi vaše fotografije izgledale bolje nego ikada sa vidljivo jasnijim detaljima, zahvaljujući sofisticiranom algoritmu za veštačku inteligenciju. Ova funkcija je omogućena i na prednjoj kameri, tako da ste pokriveni i noćnim selfijima.

Ovi novi pametni telefoni vas definitivno neće ostaviti ravnodušnima, a kako biste se detaljnije informisali o svim karakteristikama, posetite link za S22 i SS+ telefone, dok za S22 Ultra kliknite na link.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikita petrovic

    1. avgust 2022 | 16:05

    potrebno je mnogo toga i opet dobiješ samo noćnu fotografijiu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA