≫ 

Lansiranje novog iPhone-a bi moglo da bude odloženo zbog tenzije između Kine i Tajvana

Rastuće tenzije između Kine i Tajvana mogle bi da dovedu do odlaganja Apple-ove nove linije pametnih telefona

  • 0
Kina, Tajvan, Iphone Foto: Shutterstock, Apple

Apple je glavni "mušterija" TSMC-a, najvećeg svetskog proizvođača čipova, koji svoje čipove isporučuje Pegatronu u Kini, gde se sklapaju iPhone telefoni. Nakon što je predsedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi posetila Tajvan, usledile su oštre reakcije Kine, a situacija između dve strane postala je još "napetija".

Kineska komunistička partija je zabranila spominjanje Tajvana i Republike Kine u dokumentima za transport, a to znači da bi neke hardverske komponente mogle biti vraćene u Tajvan što bi rezultiralo kašnjenjem u proizvodnji iPhone-a 14.

Potpredsednik Pegatrona i zvaničnici TSMC-a viđeni su sa Pelosi tokom njene posete Tajvanu, tako da bi sve ovo moglo značiti početak žestokog trgovinskog rata između Komunističke partije Kine i Tajvana, sa američkim kompanijama, uključujući Apple "između dve vatre".

Apple je već u razgovorima sa tajvanskim partnerima i zatražio je uklanjanje oznaka "Made in Taiwan" i "Republic of China".

Stoga ima smisla što izvori poznatog analitičara Ming-Či Kuoa tvrde da će neki primerci  6,1-inčnog iPhone-a 14 izaći iz Foxconnove fabrike u Indiji, prenosi Klix.

Ova situacija je nastala u najgorem mogućem trenutku za Apple jer je prezentacija iPhone-a 14 veoma blizu, a kruže i glasine o problemima sa kvalitetom proizvodnje ekrana i kamera za iPhone 14 Pro Max modele.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA