≫ 

Sa izlaskom Androida 13 dolaze i nova pravila: Ove specifikacije moraće da ispuni svaki telefon

Novi telefoni moraće da ispune minimalne uslove da bi bili kvalifikovani za licenciranje Play store-a

  • 1
Android, telefon Foto: Unsplash

Sa izlaskom novog Android-a 13, Google podiže minimalne zahteve za Android telefone. U najnovijem blogu, saopšteno je da je minimalna količina RAM-a za Android Go, najnižu verziju Androida, sada 2 GB za Android 13, dok je ranije bila 1 GB.

Iako nigde javno dokumentovano, Google stručnjak za proizvode Džejson Bajton tvrdi da su minimalni zahtevi za skladištenje povećani na 16 GB.

Povećanje sistemskih zahteva znači da svaki telefon koji ne ispunjava minimalne specifikacije neće moći da se ažurira na Android 13.

Novi telefoni koji se pokreću sa Android-om 13 moraće da ispune minimalne uslove da bi bili kvalifikovani za licenciranje Play store-a, mada će pokretanje sa starijom verzijom Android-a (sa nižim zahtevima) i dalje biti opcija neko vreme.

Tehnički, svako može da preuzme Android izvorni kod i napravi bilo šta sa njim, ali ako želite da licencirate Google aplikacije i imate pristup Google-ovom zaštićenom brendu "Android", moraćete da se pridržavate Google-ovih pravila.

Android Go je skraćena verzija Android-a koja ima isključene neke od funkcija koje zahtevaju više RAM memorije, a dolazi sa paketom specijalno napravljenih, laganih "Go" aplikacija.

Zahtevi Android Go-a se uglavnom odnose na održavanje OEM-a u svetu u razvoju, gde je još uvek moguće pronaći uređaje sa 1 GB RAM-a.

Iz kompanije kažu da danas više od 250 miliona ljudi koristi Android Go.

Iako su ovo samo zahtevi za telefon, minimalnih 16 GB skladišnog prostora biće odlična ideja za uvođenje u svaki oblik u Android ekosistemu.

Prošlog meseca, Protokol je izvestio da Google "snažno ohrabruje" proizvođače pametnih televizora i uređaja za streaming da isporučuju 16 GB skladišnog prostora.

Video: Evo kako da uštedite internet na putu ako koristite Google Maps navigaciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panić

    11. septembar 2022 | 13:18

    telefone od 2 gb+16gb više niko i ne kupuje kao i memorijske kartice od 16 gb svi uzimaju telefone sa većom memorijom tako da to bitno i ne utiče na proizvodjače

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA