Motorola edge 30 neo – napokon malo elegancije u srednjoj klasi

Motorola je nedavno najavila svoje partnerstvo za stručnjakom za boje, kompanijom Pantone, a prvi rezultat ove saradnje je Motorola edge 30 neo

  • 0
Motorola edge 30 neo

Foto: Motorola

Telefon dolazi u četiri različite boje: Very Peri, Black Onyx, Ice Palace i Aqua Foam. Prva boja u ponudi, Very Peri, svakako bi mogla da bude najinteresantnjija korisnicima jer je u pitanju boja koju je Pantone proglasio za boju godine 2022. i ujedno je najupečatljivija od sve četiri.

Iza atraktivnih boja, sam telefon je izuzetno lagan (155g) i tanak, a tu su i podjednako atraktivne sepcifikacije i cena od 49.999 rsd.

Za razliku od brojnih konkurentskih telefona u ovoj klasi, Motorola se odlučila za displej nešto manjih dimenzija, dijagonale 6.28 inča – ali velikih mogućnosti.

U pitanju je OLED panel sa izuzetnim kontrastom, odličnom 1080p oštrinom i maksimalnim osvežavanjem ekrana od 120Hz za impresivnu glatkoću prilikom korišćenja aplikacija, igranja igara i surfovanja internetom.

Motorola edge 30 neo

Foto: Motorola

Ispod ekrana smešten je i čitač otiska prstiju koji je izuzetno precizan i brz, a tu su i stereo zvučnici sa Dolby Atmos podrškom za zvuk koji je podjednako upečatljiv kao i dizajn telefona.

Manje dimenzije uređaja i ekrana svakako će biti pozdravljene od svih koji traže nešto kompaktniji uređaj koji je lak za korišćenje jednom rukom i koji ne pravi kompromis po pitanju specifikacija uprkos niskoj ceni.

Sa zadnje strane telefona smešten je dual sistem kamera. Tu je 64MP širokougaoni senzor sa optičkom stabilizacijom slike i 13MP ultraširoki objektiv, dok se sa prednje strane telefona nalazi 32MP selfi kamera. Lepo je videti da Motorola nije upala u zamku u koju upadaju mnogi proizvođači sa svojim pristupačnijim modelima nudeći sisteme sa 3 ili 4 kamere, od kojih su zaista korisne jedna ili dve, a ostale služe samo kao specifikacije na papiru.

Kamere na ovom modelu maksimalno su iskorišćene i mogu da prave široke, ultraširoke i macro fotografije i to znatno bolje od konkurentskih modela sa više senzora na poleđini.

Motorola edge 30 neo

Foto: Motorola

Fotografije koje Motorola edge 30 neo pravi u skladu sa onim što se može očekivati u ovom cenovnom rangu i rezultati vas neće razočarati. Slike su oštre, sa više nego dovoljno detalja i kontrasta, čak i za one malo zahtevnije korisnike.

Unutar atraktivnog kućišta smešten je Snapdragon 695 5G procesor uparen sa 8GB radne memorije i 128GB interne. U pitanju je izuzetno sposoban osmojezgarni procesor koji zajedno sa memorijom može da izađe na kraj i sa najzahtevnijim zadacima i igrama.

Sve ovo napaja baterija kapaciteta 4020mAh. Iako je baterija nešto slabijeg kapaciteta nego što smo na to navikli u poslednje vreme, Motorola edge 30 neo podržava brzo 68W punjenje, zahvaljujući kom nakon samo 10 minuta punjenja možete dobiti do 12 sati regularnog korišćenja telefona, a tu je i mogućnost bežičnog punjenja.

Motorola edge 30 neo

Foto: Motorola

Softver na Motoroli edge 30 neo je Android 12 koji je gotovo identičan čistom Androidu, a posebno elegantan detalj jeste ljubičasta tema na telefonu koja doprinosi celokupnom izgledu telefona i daje mu dodatni lifestyle karakter.

Motorola edge 30 neo predstavlja interesantno osveženje na tržištu zahvaljujući svom dizajnu i smelim bojama u kojma dolazi, ali i kompaktnim dimenzijama i specifikacijama koje gađaju zlatnu sredinu između želja korisnika i cene koju su spremni da plate za kvalitetan uređaj.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA