≫ 

Windows će uskoro "ukrasti" popriličan deo vašeg hard diska, ali Microsoft kaže da je to za vaše dobro

Bag prilikom procesa instaliranja apdejta iznudio je ovo rešenje

  • 0
Kompjuter, PC, Windows Foto: PIxabay.com

Sledeći veliki Windows 10 apdejt će rezervisati 7GB prostora na vašem hard disku kako bi rešio bag koji ima Windows Update jer ne proverava da li PC ima dovoljno prostora za skladištenje podataka da podigne sistem nakon velikih nadogradnji.

Sledeći veliki Windows 10 apdejt će rezervisati 7GB prostora na vašem hard disku kako bi rešio bag koji ima Windows Update jer ne proverava da li PC ima dovoljno prostora za skladištenje podataka da podigne sistem nakon velikih nadogradnji.

Kao što je Microsoft izdao upozorenje u oktobarskom apdejtu, sistemi koji nemaju dovoljno prostora da instaliraju "kvalitetne apdejte" lili nove verzije operativnog sistema videće poruku o grešci koja objašnjava da kompjuter nema dovoljno prostora.

Do ovoga dolazi jer Windows ne može da proveri da li uređaj ima dovoljno prostora.

Foto: Pixabay.com

Trenutno rešenje jeste da sam korisnik ručno obriše nepotrebne fajlove, kao što su fotografije i video snimci, kako bi napravio dovoljno prostora za apdejt.

Ovaj problem je još akutniji kod uređaja sa malo prostora za skladištenje podataka, kao što su jeftini kompjuteri sa samo 32GB interne memorije.Zbog svega toga, Microsoft planira da lansira "rezervisan prostor", koji će sadržato oko 7GB prostora na disku - ali možda čak i više - kako bi novi apdejti mogli da se glatko instaliraju.

Rezervisan prostor neće biti neiskorišćen jer će predstavljati prost u koji će automatski biti smeštani privremeni fajlovi koje bi korisnici svakako uklonili ako imaju nedovoljno prostora u trenutku apdejta.

Ovaj novitet automatski je omogućen na uređajima koji dolaze sa Windows 10 verzijom 1903 i na čistim instalacijama 1903, a korisnici neće moći da uklone rezervisani prostor za skladištenje podataka, ali će moći da podese količinu koja je rezervisana.

Kako biste prilagodili koliko će vam diska Windows zauzeti, potrebno je da odete na Settings > Apps > Apps & features > Manage optional features.

Microsoft tvrdi da će biti moguće smanjiti količinu zauzetog prostora deinstalacijom opcionig funkcija koje se ne koriste, ali ne otkriva koliko tačno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA