≫ 

Lenovo otkrio svoj plan B ako SAD uvedu još sankcija Kini

Kompanija je više nego spremna da odgovori na svaki potez SAD

  • 0

Kineska tehnološka kompanija Lenovo, jedan od najvećih proizvođača kompjutera, tvrdi da bez problema može da prebaci svoju proizvodnju u druge zemlje ako SAD Kini uvedu još sankcija, izjavio je finansijski direktora ove kompanije.

Predsednik SAD, Donald Tramp, nedavno je poslao pretnju koja se tiče dodatnih carina na 300 milijardi vredan uvoz iz Kine, i koji bi mogao da obuhvati i brojne elektronske uređaje.

Sa druge strane, Lenovo je izjavio da svoju proizvodnju može da premesti na bilo koje drugo mesto ako ove sankcije budu uvedene.

Lenovo Z51-70 Foto: shop.lenovo.com

- Očigledno smo odlično pripremljeni u slučaju da se to desi. Imam sposobnost da prebacimo produkciju iz pogođenih zemalja kao što je Kina u zemlje gde možemo da nastavimo da radimo bez nametnutih carina, izjavio je finansijski direktor Lenova, Vai Ming.

Lenovo je prijavio profit od 597 miliona dolara za fiskalnu godinu koja se završila 31. marta, nakon gubitka od 189 miliona dolara od prošle fiskalne godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA