Microsoft je možda sasvim slučajno otkrio velike promene koje donosi Windows 11

Windows 11 bi mogao da bude najbolji Microsoftov operativni sistem do sada

  • 1
Laptop, Windows 10 Printscreen: Microsoft.com

Ako ga uporedimo sa Windowsom Vista i Windowsom 8, Windows 10 je bio veliki uspeh. Ali to ne znači da je Microsoftov najnoviji operativni sistem bez mana, ali je znatno bolji od svojih prethodnika na gotovo svaki način.

Međutim, gotovo 4 godine nakon njegovog izlaska, Microsoft je počeo da gleda u budućnost i možda nam čak otkrio detalje Windowsa 11 u najnovijem blog postu kompanije.

Korporativni potpredsednik Microsofta, Nik Parker, pričao je o "modernom operativnom sistemu" koji će napajti najnovije Windows kompjutere.

Iako nikada nije pomenuo Windows po imenu, njegove reči svakako ukazuju na nešto veliko.

Windows 10 ikonice Printskrin: Youtube/ WindowsBlogItalia

Parker tvrdi da će osnova modernog operativnog sistema biti takozvani "omogućivači" (koji nude ključno iskustvo korišćenja korisnicima) i "oduševljivači" (koji nude inovativno iskustvo korišćenja korisniku).

Omogućivače će činiti gotovo neprimetni apdejti u pozadini bezikakvih prekida, sveobuhvatna zaštita od malicioznih napada, mogućnost da budemo povezani na WiFi i 5G sve vreme i održive performanse.

Sa druge strane, oduševljivače će iskustvo korišćenja operativnog sistema podići na nov nivo uz pomoć cloud povezivosti i inteligentne veštačke inteligencije.

I na samom kraju, imamo zanimljiv Parkerov citati u vezi sa takozvanim modernim operativnim sistemom iz Microsofta.

- Ovo su dva ključna temelja naše vizije modernog operativnog sistema i činiće osnovne elemente za evoluciju PC ekosistema. Microsoft investira u to da omogući ova moderna iskustva i isporuči nova koja će maksimalno iskoristiti prednost napredka procesora, moćnih kompjutera i clouda i veštačke inteligencije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA