≫ 

Evo šta je problem ako iznenada ne možete da povežete vaš bluetooth uređaj sa kompjuterom

Novi Windows apdejt mogao bi mnogima da znatno oteža život

  • 0

Bluetooth je postao veoma popularan alat za povezivanje uređaja, bilo da su u pitanju pametni satovi, slušalice ili tastatura.

Međutim, nisu svi bluetooth uređaji stvoreni jednaki.

Najnoviji Windows apdejt za cilj ima da pročisti sve bluetooth uređaje tako što će namerno nekima onemogućiti da se povežu sa vašim kompjuterom, a razlog za to jeste bezbednost.

Novi bezbednosni apdejt neće se odnositi samo na kompjutere, već i na bluetooth uređaje.

Ovaj apdejt bi trebalo da "namerno" prekine vezu sa određenim bluetooth uređajima, a Microsoft je izjavio da će ovaj apdejt stići na sve verzije Windowsa 10, ali i na WIndows 8.1, tako da od njega neće biti bekstva.

Cilj razbijanja određenih bluetooth veza je da se blokiraju potencijalno opasni uređaji koji bi mogli da se povežu sa Windows kompjuterima - a na udaru će biti oni koji koriste dobro poznate ključeve za enkripciju.

Šta raditi?

Kompjuter, PC, Windows Foto: PIxabay.com

U većini slučajeva korisnici Windowsa ne bi trebalo da budu preivše pogođeni. Popularni bluetooth uređaji poznatih proizvođača najverovatnije nemaju dobro poznate ključeve za enkripciju, a oni koji ih imaju će najverovatnije dobiti apdejt kako bi se problem ispravio.

Ali u slučaju da vaš uređaj ipak ne može da se poveže, onda vam je jedina opcija da se nadate apdejtu, ili da kupite novi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA