Pogledajte koliko će tačno SSD ubrzati vaš stari kompjuter

Ako želite da ubrzate stari kompjuter, onda je SSD najlakši i najbrži način da to uradite

  • 4

Ako postoji jedna stvar koja će ubrzati vaš kompjuter bukvalno istog trenutka, onda je to SSD.

Iako je SSD skuplji od standardnog mehaničkog drajva (HDD), on je ujedno i mnog obrži i ima potpunog smisla instalirati ga u stariju mašinu ako želite da je vratite u život.

Međutim, koliko će zaista SSD ubrzati kompjuter?

SSD hard disk

Foto-ilustracija: Wikimedia/smial

Standardni test brzine za SSD je dizajniran tako da se maksimalno testiraju njegove performanse, tako da se on najčešće testira u vrhunskim kompjuterima.

Ali šta se desi kada ga stavite u stari kompjuter?

Kako bi dao odgovor na to pitanje, PCWorld je testirao SSD na Toshiba Satellite P75-A7200 laptopu sa četvrtom generacijom Core i7-4700MQ CPU procesora.

A nakon testiranja brzine sa HDD i SSD-om, istraživači su dobili skor od 279 poena za HDD i impresivnih 435 sa SSD-om. To je povećanje brzine od 56 odsto.

Naravno, ak oje u pitanju noviji kompjuter sa novijim komponentama, razlike u brzini će biti manje, ali ako želite da značajno ubrzate svoj stari kompjuter, onda je SSD bukvalno najbolja i najjeftinija opcija.

A kada birate SSD, trebalo bi napomenuti da su oni većeg kapaciteta brži od onih manjeg jer imaju više NAND čipova i više kanala kroz koje podaci mogu da putuju - ali ovaj fenomen prestaje da pravi razliku na 256GB.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    17. avgust 2019 | 15:30

    Sve je to ok ali u mom laptopu je ssd trajao 4 godine i cao. Obican 3,5 hard disk mi je trajao mnogo mnogo duze. Otvarao sam isti obican usb tj elektronika 5x5 cm. Smesno.

  • Acc

    16. avgust 2019 | 14:33

    Aposultno tacno.

  • Covek

    16. avgust 2019 | 15:17

    Poslednju recenicu ne razumem, moze li neko da pojasni?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA