≫ 

Ažuriranja za Windows 7 dostupna još godinu dana?

Oni koji koriste Home i Pro verzije tog operativnog sistema ostaće bez mogućnosti dalje nadogradnje, ali će svoje uređaje i dalje moći besplatno da nadograde na Windows 10

  • 0

Kako je Microsoft već objavio, Windows 7 bi trebalo da prestane da dobija dalju podršku 14. januara 2020. godine, zbog čega se korisnicima preporučuje da svoje uređaje nadograde na poslednju podržanu verziju tog operativnog sistema kako bi nastavili da dobijaju ažuriranja.

Microsoft će poslovnim korisnicima ponuditi prilagođena ažuriranja koja će im naplaćivati. Naknada će svake godine biti sve veća, a cilj je da se korisnicima da više vremena da se odluče za prelazak na noviju verziju Windowsa.

Microsoft je prethodno najavio promociju sa istim ciljem, da određenim korisnicma omogući da se duže koriste Windows 7, sve dok ne budu potpuno spremni za nadogradnju svojih uređaja.

Laptop, Windows 10 Printskrin: microsoft.com

Ta promocija, pokrenuta je još 1. juna 2018. godine, posebno je namenjena korisnicima sa aktivnim pretplatama za Windows 10 Enterprise E5, Microsoft 365 E5, Microsoft 365 E5 Security i Windows VDA E5.

Svi oni će moći da dobijaju bezbednosne nadgradnje za Windows 7 još jednu godinu "kao poseban benefit", navode iz Microsofta, i to sklopu kampanje koja će trajati do 14. januara 2020. godine.

Besplatna ažuriranja će, međutim, moći da dobiju samo oni poslovni korisnici koji poseduju veliki broj licenci za korišćenje operativnog sistema Windows 7.

Za sve ostale korisnike će Windows 7 biti povučen iz upotrebe 14. januara. Oni koji koriste Home i Pro verzije tog operativnog sistema ostaće bez mogućnosti dalje nadogradnje, ali će svoje uređaje i dalje moći besplatno da nadograde na Windows 10.

(Telegraf.rs/Softpedia News)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA