Legendarni "debeljko" ponovo živi: Commodore 64 za 21. vek uskoro u prodaji, cena - prava sitnica

Osim unapred instaliranih igara, među kojim su brojni klasici iz osamdesetih, kupci će imati mogućnost da sami učitaju svoje programe, a podržan je i originalni Basic

  • 4
THEC64, Commodore 64

Printskrin: YouTube/THE C64

Legendarni "debeljko", kultni kućni kompjuter iz osamdesetih - Commodore 64, čija se reinkarnacija u mini verziji pojavila prošle godine, dobija novu modernu verziju, i to u punoj originalnoj veličini. To, između ostalog, znači da će mu, za razliku od prošlogodišnjeg "mališe", na kome je predstavljala "šminku", tastatura biti potpuno funkcionalna.

"Debeljko" za 21. vek, koji nosi zvanično ime THEC64, imaće zvuk bio veran originalnoj "šezdesetčetvorci". Uređaj će, putem video izlaza, na monitor moći da reprodukuje sliku u punoj 720p rezoluciji.

THEC64 će imati dva načina prikazivanja slike: standardni C64 prikaz u 40 kolona i emulator VIC-20 računara sa 22 kolone.

Osim unapred instaliranih 64 igre, među kojim su brojni klasični hitovi iz osamdesetih, kupcima će biti ostavljena mogućnost da sami učitaju svoje programe, pošto je THEC64 kompatibilan sa različitim medijima, a podržan je i originalni Commodore-ov Basic.

Kupci će uz THEC64 u kompletu dobijati USB džojstik sa mikro-prekidačima, retro dizajna, i neophodne kablove.

Džojstik, THEC64, Commodore 64

Printskrin: YouTube/THE C64

THEC64 u Evropi već može da se naruči, putem Indiegogo stranice projekta po ceni od 135 evra, a distirbucija bi trebalo da počne za novogodišnje praznike. Prethodni C64 mini, u prodaju pušten prošlog oktobra, i dalje je dostupan po ceni od 32 dolara.

Inače, originalni C64 jedan je od najprodavanijih pojedinačnih računara na svetu.

(Telegraf.rs/Polygon.com/Retrogames.biz)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA