≫ 

Prelazite sa "sedmice" na "desetku"? Microsoft bi mogao da ima veoma neprijatno iznenađenje za vas!

Novo bezbednosno ažuriranje za Windows 10 korisnicima pravi probleme oko instalacije i obaveštava ih o greškama do kojih je došlo u okviru sistema

  • 7
Kompjuter, PC, Windows

Foto: PIxabay.com

Windows 10 se i dalje suočava sa mnogim problemima, a kraj Windows-a 7 znači da će milioni korisnika, ako već nisu, uskoro preći na ovu verziju operativnog sistema, pa će i oni, kao i stari korisnici, morati da obrate pažnju na poslednje upozorenje o ažuriranju.

Reč je o tome da novo bezbednosno ažuriranje za Windows 10 (KB4528760) korisnicima pravi probleme oko instalacije i obaveštava ih o greškama do kojih je došlo u okviru sistema, ali nigde piše ništa o tome šta je izazvalo komplikacije.

Problem se tu ne završava, budući bag da utiče i na restartovanje računara, što pojedine kompjutere sprečava da se ponovo pokrenu, pa ih obaveštava o problemu pod oznakom "0xc000000e", piše Forbes.

Windows 7, 10

Foto: Microsoft

Sa problemom se suočava sve veći broj korisnika, a komplikacije počinju onog trenutka kada se preuzme novo ažuriranje.

Neki korisnici su problem povezali sa Microsoft-ovom Connect aplikacijom, koja je već neko vreme "u penziji", budući da je bag najviše pogodio one koji je imaju na svojim uređajima.

Microsoft još uvek nije oglasio povodom ovog problema, a pogođenim korisnicima se preporučuje reinstalacija sistema, prenosi PC Press.

Sada bi milione Windows 7 korisnika, koji žure da pređu na Windows 10 dok je još uvek besplatan, moglo da sačeka neprijatno iznenađenje...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stojko

    27. januar 2020 | 09:54

    Pravi IT strucnjaci se ne odricu Sedmice. A oni jos praviji su odavno na linuksu!

  • Miki

    27. januar 2020 | 15:20

    Meni kompijuter baguje dosta cesto, mozda i vise od toga. A sto je naj Gore nemogu da ga azuriram-abdeitujem, i imam windows 10. Neznam staje ali kao da su mu zakljucani neki delovi parametra, koji fale da moze da se abddeituje. Funkcije su mu lepe, ali to je dosta veliki problem, bag! I nedozvoljavanje abdeitovanja, stoga se sve mislim, da vratim 7-icu

  • Vule

    27. januar 2020 | 13:03

    Ro nije tačno, sve radi savršeno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA