≫ 

Pomoć za milione korisnika: Microsoft prekršio obećanje pa objavio novo ažuriranje "sedmicu"

"Microsoft nije ispoštovao odluku o "poslednjem ažuriranju" za Windows 7, jer je objavljen dodatak koji rešava problem"

  • 3
Microsoft Foto: Pixabay

Samo nekoliko dana nakon informacije o prestanku podrške za svoj stari operativni sistem, Microsoft je objavio novo ažuriranje za Windows 7. Veliki preokret dogodio se zbog greške koja se pojavila u novom dodatku ponuđenom korisnicima "sedmice".

Greška pravi probleme kod podešavanja pozadine u "Strech" modu, pa je prilikom narednog pokretanja računara ekran potpuno crn. Korisnici su tražili pomoć na Redditu u forumu Microsoft.

- Nije trajalo dugo. Microsoft nije ispoštovao odluku o "poslednjem ažuriranju" za Windows 7, jer je objavljen dodatak koji rešava problem sa podešavanjem pozadine - kaže savetnik za bezbednost Grejam Kuli.

Microsoft je objavio da će pružiti podršku samo korisnicima pretplaćenim na zvanična bezbednosna ažuriranja. Međutim, ipak su promenili takvu odluku.

- Radimo na rezoluciji i pružićemo podršku prilikom narednog ažuriranja. Biće dostupno svim korisnicima operativnog sistema Windows 7 i Windows servera 2008 R2 SP1 - saopšteno je iz Microsofta.

Ta kompanija je zvanično prekinula podršku za Windows 7 14. januara, ali će pretplatnici njihovog bezbednosnog programa primati ažuriranja i u narednom periodu, piše BBC.

Podaci sajta za istraživanje računarskih tehnologija StatCounter govore da svaki četvrti korisnik Windows operativnog sistema i dalje koristi "sedmicu". Stručnjaci savetuju prelazak na Windows 10, ali ipak izgleda da Windows 7 još uvek nije završio svoj radni vek.

(Telegraf.rs/N.N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA