Apdejt sa minut i po: Microsoft najavljuje velike promene za Windows 10

To će biti moguće zahvaljujući tome što će operativni sistem, drajveri i aplikacije biti odvojeni od korisničkih podataka

  • 1

Iako još uvek može da se preuzme besplatno, Windows 10 i dalje frustrira korisnike, kako zbog problematičnih ažuriranja, tako i zbog problema koji se tiču transparentnosti.

To bi uskoro moglo da se promeni, budući da je Microsoft otkrio svoje planove za buduća Windows ažuriranja, kao i sledeći veliki apdejt koji čeka nezadovoljne korisnike, piše Forbes. Na događaju "Microsoft 365 Developer Day", između ostalog, govorilo se i o sledećoj generaciji "desetke" - Windows 10X, koja se očekuje pre kraja 2020. godine.

Tako je moglo da se čuje da će se Windows 10X ažuriranja preuzimati za svega 90 sekundi, što će biti moguće zahvaljujući tome što će operativni sistem, drajveri i aplikacije biti odvojeni od korisničkih podataka.

Microsoft o ovoj promeni razmišlja već godinama, prenosi PC Press, ali je bilo potrebno da se potpuno promeni dosadašnji sistem ažuriranja.

Ostaje da se vidi hoće li i starija Windows 10 verzija dobiti iste mogućnosti i da li će Microsoft pokušati da, ono što se naučilo u okviru nove Windows 10X verzije, primeni i na običan Windows 10, a najviše zbog toga što i starija verzija traži hitne i temeljne promene, a kako bi se stalo na put greškama i propustima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    13. februar 2020 | 23:12

    I dalje ce nam usporavati kompjutere i telefone, i za par godina spremite keš za jače mašine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA