≫ 

Windows 10 menja izgled i izbacuje "dosadne" ikonice

Takve ikonice već su izbačene iz Start menija Windowsa 10X, verzije operativnog sistema namenjene za korišćenje na dvostrukim ekranima

  • 0
Windows 10 Foto: Pixabay.com

Microsoft "eksperimentiše" sa novim izgledom Start menija operativnog sistema Windows 10. Namera im je da smanje značaj i veličinu grafičkog elementa - Live Tiles, koji se koristi za prikazivanje podataka i informacija bez otvaranja samih aplikacije.

Ovom promenom bi, kako navode, "više haotičnih boja trebalo da budu zamenjene nešto više uniformisanima". Microsoft planira da smanji broj boja blokova u Start meniju i tako ga učini jednostavnijim i lakšim za pronalaženje odgovarajuće aplikacije.

Live Tiles je deo Start menija Windowsa 10 uveden pre skoro pet godina, kada je taj operativni sistem i predstavljen. Tada su uvedene animirane ikonice slične onima kakve su korišćene u izdanju tog operativnog sistema nemenjenom za Windows Phone.

Takve ikonice već su izbačene iz Start menija Windowsa 10X, verzije operativnog sistema namenjene za korišćenje na dvostrukim ekranima.

U Microsoftu tvrde da stari izgled start menija još neko vreme neće nestati iz Windowsa 10 za desktop računare, ali se čini da se ide u tom smeru. Tako ih već sada ne podržavaju sve aplikacije Windowsa 10, prenosi The Verge.

Inače, novi Start meni Windowsa 10X izgleda dosta drugačije od sadašnjeg desktop izdanja. Između ostalog, u njemu aplikacije možete dodati na spisak nedavno korišćenih dokumenata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA