Moćni mališa od 75$: Najmanji kompjuter na svetu dobio svoju najjaču i najskuplju verziju

Nova nadogradnja memorije bi trebalo da svima koji kreiraju "uradi sam" projekte omogući da pokreću mnogo zahtevnije aplikacije i operacije

  • 0
Raspberry Pi 3 računar Foto: raspberrypi.org

Raspberry Pi fondacija je uvek pokušavala da pronađe načine da svoje mini računare, učini boljim i "većim". Ovog puta to su uradili tako što su svoj Raspberry Pi 4 model opremili sa čak 8GB RAM memorije.

Njihov koncept jednostavnih malih računara se nije menjao, to je i dalje minijaturni "single board" računaru, s tim da sada ima više RAM-a, za razliku od svojih prethodnika u verzijama sa 2GB i 4GB RAM-a.

Raspored elemenata na ploči je delimično promenjen da bi se našlo dovoljno mesta za ugradnju novog memorijskog paketa uz zadržavanje poznatih karakteristika, kao što su ARM procesor, Wi-Fi, Bluetooth, više različitih portova...

Nova nadogradnja memorije bi trebalo da svima koji kreiraju "uradi sam" projekte omogući da pokreću mnogo zahtevnije aplikacije i operacije.

To je ujedno i najskuplji Raspberry Pi 4 sa cenom od 75 dolara, dok poređenja radi model sa 2GB memorije košta 35 dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA