≫ 

"Bruka komp" za male pare: Kineski gigant kreće u osvajanje tržišta desktop računara

Ningmei Soul GI6 kompjutere odlikovaće ono po čemu je Xiaomi od početka bio poznat - dobar kvalitet, po pristupačnim cenama

  • 7
Xiaomi Ningmei Soul GI6, računar, kompjuter

Foto: Xiaomi

I pored toga što postoji samo 10 godina, kineska kompanija Xiaomi je uspela da se dokaže na različitim poljima i tržištima. Izuzetno širokom spektru uređaja koje proizvodi, nedavno je dodala jedan koji do sada nije imala u svojoj ponudi.

Kineska kompanija planira početak proizvodnje desktop računara, koji bi kupcima trebalo da ponude ono po čemu je Xaiomi, u svojim počecima, i postao poznat - uređaj pristupačne cene i visokog kvaliteta.

Računari će se proizvoditi pod brendom Ningmei, a prva linija će se zvati Ningmei Soul GI6 i prodavati u tri konfiguracije: Share Version, Fun Edition i Enjoy Edition. Računari će se razlikovati po nameni, ali će deliti zajedničke komponente.

Kućište računara odlukuje atraktivan dizajn i dopunjen unutrašnjim osvetljenjem, koji bi posebno moglo da se dopadne gejmerima.

Xiaomi destop računare pokreće Ryzen R5 2600 procesor, dok će konfiguracije će imati različite količine radne memorije i biti opremljene SSD diskovima različitih kapaciteta.

Najjeftinija konfiguracija je Share version, koja će se na tržištu pojaviti po ceni od samo 218 evra. Ovaj računar je opremljen pomenutim Ryzen procesorom, dok je za grafiku zadužena AMD RX550 4GB kartica. Dolazi sa 8GB RAM memorije i SSD diskom od 120GB.

Xiaomi Ningmei Soul GI6, računar, kompjuter

Foto: Xiaomi

Fun Edition, uz isti CPU, ima takođe AMD RX550 grafičku karticu, koja ovde ima 8GB memorije. Računar ima 8GB radne i 256GB interne memorije, a prodavaće se po ceni od 315 evra.

Najskuplji Enjoy Edition ima isti procesor i grafiku, ali je opremljen sa 16GB RAM-a i 512GB prostora za skladištenje podataka. Prodavaće se po ceni od 364 evra.

Novi Xiaomi računari će se u početku biti dostupni samo na kineskom, ali se pretpostavlja da će svoje mesto naći i na drugim tržištima.

Video: Ukrali gomilu kompjuterske opreme da bi kopali Bitkoin

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zaz

    14. septembar 2020 | 17:43

    Druže ako je ovo stvarno istina al sumnjam pa mi smo na konju.. Za 350 evra uzmes kompjuter koji sad u srbiji košta oko 1000e

  • ...

    14. septembar 2020 | 17:40

    Za te pare odlična kupovina, ali ako ploča i napajanje budu đubre, neće valjati...

  • Nenad

    15. septembar 2020 | 08:16

    "Štikla" dizajn :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA