≫ 

Da li se i vi pozdravljate sa svojim Windowsom 10? Sve više ljudi u celom svetu to radi

Upotreba nove vrste biometrijske identifikacije predstavlja veoma praktično rešenje pošto se odražava na brže logovanje i stvara manje problema sa zaboravljenim lozinkama

  • 4
biometrijsku identifikaciju Foto: Windows 10

Najnoviji izveštaj iz Microsoft-a ukazuje na to da su korisnici prihvatili Windows Hello biometrijsku identifikaciju, koja ne zahteva unos šifre.

Windows Hello je ove godine koristilo je 84,7 procenata Windows 10 korisnika, što je značajan porast u odnosu na 2019. godinu (kada je ovaj sistem koristilo 69,4 procenata korisnika).

Jedan od najvažnijih razloga za to je što se veliki broj organizacija tokom ove godine konačno odlučio da pređe na Windows 10, prvenstveno zbog toga što je početkom godine prestala zvanična podrška za Windows 7, piše Bleeping Computer.

Bitan razlog povećane upotrebe Windows Hello sistema je i to što se praktično u svakom novom ažuriranju sistema pojavljuju ozbiljna unapređenja ove opcije, što ohrabruje korisnike da odustanu od tradicionalnih lozinki.

Na primer, ove godine Windows Hello je dobio dve nove opcije - mogućnost upotrebe u Safe Mod-u i integraciju sa Microsoft nalogom, prenosi PC Press.

Sve to se odražava na brže logovanje na sisteme, manje problema sa zaboravljenim lozinkama i, generalno, na sveukupno bolje korisničko iskustvo.

Video: Ukrali su luksuzni automobil za minut uz pomoć jedne sprave

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    22. decembar 2020 | 11:19

    I ja sam se skoro pozdravio sa Win10. Vratio sam Win7. Lepota.

  • Ivan

    22. decembar 2020 | 10:37

    Koci mnogo samo neki apdejtovi haos

  • Milena

    22. decembar 2020 | 12:00

    Antix Linux ili Linux Lite su odlicna zamena za Windows 10. Instalirajte Wine i PlayOnLinux i startujte skoro sve Windows aplikacije. Ako treba da startujete sve Windows aplikacije, instalirajte OracleVM i na njemu bilo koji Windows i brzina je mnogo veca od direktno instaliranog Windowsa, a ako se nesto desi uvek mozete iskopirati kopiju virtuelne masine Windowsa i imate uvek kvalitetan Windows u svakom trenutku. Antix Linux je mnogo brzi od Windows 10 na istom kompjuteru i koristi manje memorijskih i hardverskih resursa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA