Radite od kuće i nervira vas jedan mali monitor? Ovaj neverovatni laptop ima čak 7 sklopivih ekrana!

Za sve zavisnike od "multitaskinga", laptop Aurora 7 je opremljen sa četiri ekrana standardne veličine, dva manja sa svake strane uređaja i još jednim ispod tastature...

  • 3
Expanscape Aurora 7, laptop sa 7 ekrana Foto: Expanscape / Promo

Ekrani su u današnje vreme, izgleda, postali centralna tema oko koje se "vrti priča" kada se savremeni uređaji u pitanju. Različiti "savtiljivi", od ivice do ivice, "vodopad" ekrani, "na rolanje"... do sada su uglavnom bili rezervisani za pametne telefone. Sada, međutim, "ekranomanija" stiže i na računare.

Ako spadate u one koji za rad na računaru koriste više monitora, onda će vas svakako obradovati novi prenosni kompjuter kompanije Expanscape. Prototip nazvan Aurora 7 je, najverovatnije, jedinstven na svetu po tome što je opremljen sa čak - 7 sedam sklopivih ekrana.

Tako će korisnik, kada otvori laptop, softver, internet sajtove, kao i ostale video i različite druge sadržaje moći da vidi, odnosno da rasporedi na 7 različtih displeja ispred sebe. Aurora 7 je opremljena sa četiri ekrana standardne veličine, još dva manja (po jedan sa svake strane uređaja) i još jednim koji se nalazi ispod tastature.

Iz kompanija Expanscape naglašavaju da je ovde još uvek reč samo o prototipu, ali i da svakako imaju nameru da, u nekom trenutku, počnu da prodaju ovakve laptopove, prenosi Ubergizmo.

Proizvođač navodi i da će, usled velike potražnje za ovakvim uređajima, pogotovo među developerima i stručnjacima za sajber bezbednost, postojati mogućnost njihovog iznajmljivanja i pre nego što postanu finalizovani i spremni za serijsku proizvodnju.

Ova ideja, inače, nije sasvim nova, budući da je poznati proizvođač gejming računara i opreme Razer još 2017. godine prikazao svoj Project Valerie, laptop sa tri ekrana koji nikada nije ušao u proizvodnju.

Video: Čula je vrisak sina i ušla u sobu: Nemoguća sreća spasila je dvogodišnje trojke od sigurne smrti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA