Apple predstavio nove uređaje: Najtanji iMac ikada i "dugmići" za traženje izgubljenih stvari

Novi računar donosi zanimljivo inovativno rešenje koje omogućava da internet signal i napajanje strujom idu kroz jedan isti kabl...

  • 0
Apple iMac 1 Foto: Apple

Kompanija Apple upravo je predstavila više novih proizvoda, među kojima se izdvaja nova serija iMac računara i novi iPad. Oba uređaja zasnovana su na Apple M1 čipu.

Nova iMac je najtanji do sada i prvi put dolazi u čak sedam različitih boja. Debljine je samo 11,5 milimetara i ima ekran dijagonale 24 inča, takođe najveći u toj seriji uređaja od sada.

Umesto velikog broja kablova koji "izlaze" iz računara, Apple je sva povezivanja uređaja rešio samo jednim magnetnim kablom. Zanimljivo je da se na adapteru za struju nalazi ethernet ulaz, pa tako internet signal i strujno napajanje idu kroz isti kabl.

Osnovni model iMac računara opremljen je sa 8GB RAM-a i SSD diskom od 256 GB, i prodavaće se po ceni od 1.299 do 1.499 dolara, u zavisnosti od boje i konfiguracije.

Među brojnim periferijama koje prate novi Apple računar, ističe se unapređena bežična tastatura, opremeljena čitačem otiska prsta, sa podrškom za TouchID funkciju. Zahvaljujući tome, iMac se automatski otključava otiskom prsta, a različite otiske je moguće uparite sa profilima različitih korisnika na istom računaru.

Apple iMac 1 Foto: Apple

Novi iPad Pro

iPad Pro donosi podršku za 5G i poboljšanu prednju kameru sa TrueDepth funkcijom, koja omogućava prepoznavanje lica. Uređaj je opremljen ultraširokom glavnom kamerom sa senzorom od 12MP i novom zanimljivom opcijom - Center Stage, koja omogućuje automatsko praćenje osobe tokom snimanja videa ili obavljanja videopoziva.

Apple iPad 1 Foto: Apple

iPad Pro dolazi u dve verzije, sa Mini-LED Liquid Retina XDR ekranima dijagonala od 11 ili 12,9 inča, koji sadrže 10.000 malih led sijalica. Od "dodatne opreme" tu su Apple Pencil pametna olovka i Smart Keyboard Folio tastatura, koje se prodaju odvojeno.

Apple iPad 1 Foto: Apple

Cena Appleovog tableta se kreće se od 799 dolara (za 11-inčnu verziju) do 1.099 dolara (za verziju od 12,9 inča).

"Dugmići"

Pred dva nova računara, Apple je predstavio zanimljiv novi "gedžet" - Apple AirTag. U pitanju je spravica nalik na dugme koja se postavlja na stvari koje korisnici ne žele da izgube. A ako se to desi, AirTag-ove je moguće pronaći pomoću aplikacije "Find My".

Apple AirTag Foto: Apple

Zanimljivo je i to da je AirTag opremljen posebnom opcijom za čuvanje privatnosti korisnika, koja sprečava da ovi "dugmići" budu zloupotrebljeni za praćenje korisnika. Cena jednog AirTaga iznosi 29 dolara, dok će se pakovanje od četiri komada prodavati po ceni od 99 dolara.

Apple iPhone 12 Foto: Apple

Na jučerašnjoj prezentaciji, Apple predstavio i novu ljubičastu boju za iPhone 12 i iPhone 12 mini, novu generaciju AppleTV 4K i Siri Remote daljinskog upravljača, kao i novu aplikaciju Apple Podcasts Subscriptions. Svi novi proizvodi postaće dostupni tokom aprila i maja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA