≫ 

Ko nema PlayStation 5 Cyberpunk 2077 može da "potera" i na svom Tesla automobilu

Iako je Ilon Mask poznat po tome da ume da daje "preuveličana" predviđanja, ovoga puta je potvrda njegovog tvita stigla iz samog vrha tehnološkog giganta AMD-a...

  • 0
Cyberpunk 2077 Foto: CD Projekt Red

Kompjuterska grafika zasnovana na AMD-ovoj RDNA2 arhitekturi našla je novu primenu u automobilima, konkretno u novim modelima Tesla Model S i Model X. Drugim rečima, u tim automobilima nalazi se grafička snaga uporediva sa grafikom u PlayStation 5 konzolama.

Tesla Model S 2021 Tesla Model S / Foto: Tesla

Nakon što je ta informacija ovih dana obelodanjena na tajvanskom Computex sajmu, tvitovi koje je u prethodnim mesecima objavljivao šef Tesle Ilon Mask postali su nešto jasniji. On je u više navrata isticao da Tesla Model S i Model X podržavaju moderne video igre, a u januaru ove godine je čak pomenuo da je Model S sposoban da pokrene igru Cyberpunk 2077, piše Kotaku.

Mask je poznat po tome da je više puta davao "preuveličana" predviđanja, ali je ovoga puta potvrda stigla upravo iz AMD-a, odnosno od glavne direktorke te kompnije Lise Su. A ona važi za osobu koja daje odmerene izjave, pa informacija da infotejnment sistem u tim električnim vozilima može da pokrene vizuelno veomazahtevne igre, dobija na težini, prenosi PC Press.

Tesla Model X Tesla Model X / Foto: Tesla Motors

Da li to znači da će Cyberpunk 2077 i druge grafički zahtevne PS5 igre biti portovane u Tesla automobile?

Verovatno ne, bar za sada... a to baš i ne bi bila najbolja ideja. Sem toga, tokom vožnje je i tako zabranjena upotreba takvih aplikacija, koja još uvek nije ni zakonski regulisana. Takođe, potpuno autonomna vožnja (nivoa 4 i 5), koja bi vozače "ostavila praznih ruku", još uvek nije dovoljno razvijena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA