Ovo je jedan od najznačajnijih noviteta koje nam donosi Windows 11

Microsoft već godinama istražuje ideju pokretanja Android aplikacija na Windowsu, pa ova implementacija predstavlja značajan iskorak u poslovanju te kompanije...

  • 0
Windows 11, Android aplikacije Foto: Microsoft

Jedna od najzanimljivijih informacija, u vezi sa jučerašnjom promocijom novog Windowsa 11, je da novi Microsoftov opertivni sistem korisnicima donosi podršku za Android aplikacije.

Aplikacije će moći izvorno da se pokreću na Windowsu 11, a preuzimaće se iz Amazon Appstore-a preko nove Windows prodavnice, koja će biti integrisana u operativni sistem. Aplikacije će biti izlistane na novom Windows Store-u, piše The Verge.

Microsoft je sklopio i partnerstvo sa kompanijom Intel, pa će koristiti Intel Bridge tehnologiju kako bi omogućio tu funkciju. Android aplikacije za Windows 11 će moći da se prikače u taskbar ili postave uz tradicionalne Windows aplikacije.

Microsoft je demonstrirao kako TikTok radi na Windowsu 11. Kompanija je prikazala i Windows prodavnicu, koja lista Ring, Yahoo, Uber i druge Android aplikacije, a očekuje se pun pristup sadržaju koji se može nalaći u Amazon Appstore-u, prenosi Benchmark.

Nije poznato koliko tačno postojećih uređaja će podržavati Android aplikacije sa Windowsom 11, s obzirom na to da će kompatibilni hardver morati da podržava Intel Bridge tehnologiju.

Microsoft već godinama istražuje ideju pokretanja Android aplikacija izvorno na Windowsu i ova implementacija predstavlja značajan iskorak u poslovanju te kompanije. Microsoft već neko vreme prihvata Android kao mobilnu verziju Windowsa, a sada će sve mobilne aplikacije konačno moći da se pokreću i na Windows 11 platformi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA