≫ 

SSD disk vam radi sporije nego inače? Windows 11 je verovatno kriv za to

Ovi problemi nisu novina, korisnici su prijavljivali probleme sa SSD diskovima i Windows 11 čak i tokom testiranja beta verzije operativnog sistema.

  • 2
Foto: Pixabay

Mnogi korisnici prijavljuju probleme sa usporenim radom Windows 11 i NVMe SSD diskova. Ukoliko ste primetili da vaš SSD radi sporije nego inače, a nedavno ste prešli na Windows 11, to bi mogao biti vaš problem, piše portal HTG.

Kada se govori o unapređivanju vašeg hardvera, kupovina NVMe SSD diska je jedna od najuočljivijih promena u pogledu sirove brzine. Međutim, neki korisnici primećuju da im disk radi sporije nego inače nakon instaliranja Windows 11. Od diskusija na Redditu do postova na Microsoft forumu za tehničku podršku, mnoštvo korisnika prijavilo je ovaj problem.

Prema uporednoj proceni (benchmark) koju je na Redditu podelio jedan korisnik, postoji značajan pad performansi istog diska na novom Windows operativnom sistemu u poređenju sa Windows desetkom.

Još zanimljivija je činjenica da do problema sa SSD diskom dolazi samo ako je instaliran Windows 11. Jedan korisnik na Microsoft-ovim forumima za podršku otkrio je testiranjem sekundarnog diska na istoj mašini da je samo disk sa novim Windowsom bio sporiji.

Ovi problemi nisu novina, korisnici su prijavljivali probleme sa SSD diskovima i Windows 11 čak i tokom testiranja beta verzije operativnog sistema, ali se sada ponovo javljaju kako sve više ljudi odlučuje da pređe na novi Windows.

Imajući u vidu da NVMe SSD diskovi nisu jeftini, a mnogi ih kupuju zbog brzine koju nude, problem sa operativnim sistemom koji im tu brzinu oduzima je veoma značajan i treba ga rešiti u što kraćem roku.

(Telegraf.rs/HTG)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    9. decembar 2021 | 10:47

    Win7 je zakon.

  • Grga Pitić

    9. decembar 2021 | 15:19

    Napravili ga da izmeni BIOS da ne mogu da se instaliraju softveri koji se plaćaju... Fenserica kao i Ajfon...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA