IBM Power serveri za hibridna cloud okruženja

Na kraju trećeg kvartala 2021. godine IBM je lansirao Power E1080 server čija je osnova novi IBM Power10 procesor čija je osnovna namena rad u hibridnim cloud okruženjima

  • 0
Server Foto: Pixabay

IBM E1080 server sa IBM Power10 procesorom projektovan je da bude jedna od najbezbednijih serverskih platformi, a dizajniran je tako da klijentima omogućava da bezbedno upravljaju u hibridnom cloud okruženju.

IBM Power E1080 server dolazi u kritičnom trenutku za IT. Kako organizacije širom sveta nastavljaju da se prilagođavaju nepredvidivim promenama u ponašanju i potrebama potrošača, potrebna im je platforma koja može bezbedno da isporuči njihove aplikacije i uvide gde i kada su im potrebni. Anketa IBM instituta za poslovne vrednosti iz 2021. godine čija su ciljna grupa bili izvršni direktori pokazala je da je, na pitanje na šta će se fokusirati u naredne 2-3 godine od 3,000 anketiranih, 56% njih naglasilo potrebu za poboljšanjem operativne agilnosti i fleksibilnosti.

Idealno rešenje za potrebe ovakvog tipa je hibridno cloud okruženje gde postoji kombinacija privatne i javne infrastrukture i gde se mogu postići 2.5 puta bolje performanse nego u javnom cloud-u.

IBM E1080 dizajniran je sa nekoliko ključnih karakteristika koje se nalaze u nastavku.

Jedna od tih karakteristika vezana je za poboljšanja za hibridni cloud pomoću minutnog merenja Red Hat softvera, uključujući Red Hat OpenShift i Red Hat Enterprise Linux, 4.1 puta veći OpenShift kontejnerski protok po jezgru u odnosu na servere zasnovane na x86 arhitekturi, kao i doslednost i fleksibilnost kroz čitavo hibridno okruženje u cloud-u kako bi se povećala agilnost i poboljšali troškovi.

Sledeća stvar vredna pomena odnosi se na poboljšanja performansi zasnovana na hardverskoj arhitekturi koja sada može pružiti do 50% više performansi i skalabilnosti u odnosu na prethodnu generaciju (IBM Power E980). Model E1080 takođe ima i četiri matrična matematička akceleratora po jezgru, omogućavajući tako pet puta bolje performanse zaključivanja u poređenju sa E980.

Nove bezbednosne alatke dizajnirane za hibridna okruženja u cloud-u uključujući transparentno šifrovanje memorije dovode do toga da nema potrebe za dodatnim podešavanjem upravljanja.

IBM je počeo sa proizvodnjom i distribucijom IBM Power E1080 servera. Jedna od novina je i Power Expert Care, kroz koji se nudi višestepeni pristup servisima i gde postoje Advanced i Premium Expert Care nivoi. Jednostavno konfigurisanje servisa i pristupačne cene olakšavaju direktnu podršku, a dodaci kao što su provere stanja hardvera i softvera sistema i redovna bezbednosna ažuriranja su dizajnirani da obezbede da sistemi ostanu zaštićeni od najnovijih pretnji sajber bezbednosti.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti autorizovanom IBM partneru Partner Care.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA