Najviše Amerikanaca je nemačkog porekla (FOTO)

Na mapi koju je uradio Popisni biro SAD, vidi se da najviše Amerikanaca koji su poreklom Evropljani potiče iz Nemačke (15,2%), Irske (10,8%) i Engleske (7,7%)

  • 7

Mapa SAD na kojoj je prikazano etničko poreklo po državama i okruzima, prema podacima sa popisa stanovništva iz 2000, pokazuje da dobar deo Amerike "pripada" - Nemcima.

Iako centralna i severna područja SAD u kojima dominira nemački gen nisu gusto naseljena kao neke druge oblasti, boja kojom su nemački Amerikanci predstavljeni, ubedljivo dominira na karti. Prema dostupnim podacima, najviše Amerikanaca koji su poreklom Evropljani potiče iz Nemačke (15,2%), Irske (10,8%) i Engleske (7,7%).

Slede američki državljani poreklom iz Italije (5,6%), Skandinavije (3,7%) i Poljske (3,2%) uz još mnogo imigranata koji su u Ameriku došli iz drugih slovenskih država, uključujući i Srbiju. Na mapi koju je uradio Popisni biro SAD, vidi se da pored Nemaca, značajne delove teritorije drže građani koji su izjasnili samo kao Amerikanci - dominantni na istoku i jugoistoku u prvobitnim američkim državama, kao i Afroamerikanci, Meksikanci i Englezi.

Svih ostali, uključujući i Amerikance indijanskog porekla, zauzimaju mnogo manje teritorijalne oblasti.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    3. septembar 2013 | 19:45

    Vidi se po nacistickoj politici njenih lidera.

  • Jugovitezic

    3. septembar 2013 | 19:53

    A kojeg bi drugo bili, svako zna da su ameriku naselili jevreji i priszalice lutera radi progona u nemackoj u to vreme. Dolazeci u ameriku sami su proganjali i unistili celi narod indianaca (etnicko ciscenje i pogrom), danas se privlace opet svojima i papi i opet druge terorisu! To je mentalitet i urodjeno zlo

  • Markan

    3. septembar 2013 | 19:30

    Ovo je "praistorijski" podatak,stoji na Wikipediji već godinama...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA